Subiect: Despre blestem
View Single Post
Vechi 13.10.2009, 07:15:16
truthtostone's Avatar
truthtostone truthtostone is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.10.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de hmiron Vezi mesajul
Te referi la puternicia "rugamintii" din anatema sau la puternicia consecintelor sale? Inca o data, mersi pentru informatii.
Ma refer la faptul ca anatema nu este doar vorba goala,ca atunci cand esti injurat sau blestemat prin trafic/pe strada etc.

Din cate stiu,ea este data asupra invataturilor,iar in cazuri "extrem de extreme" asupra persoanelor.Fiind data asupra invataturilor,este data si asupra celor ce aproba/practica respectivele invataturi,insa daca vreodata acea persoana va decide ca a gresit,departandu-se de invataruile acelea,se va departa de si anatema.Dumnezeu da sansa pocaintei si acestor persoane.

Nu ezita sa citesti si alte surse,caci eu citind de pe-aici,de pe-acolo se poate sa fi inteles unele aspecte gresit...poate-poate spun ceva prostii.

Daca stie cineva subiectul mai bine,il rog din nou sa posteze ca eventual sa ma corectez si eu si cei ce au citit.Iertare pentru eventualele informatii eronate!