Citat:
Īn prealabil postat de peetor
Mi-ai spus ca pedeapsa pacatosilor dupa inviere este "moartea pentru totdeauna,ci nu nesfarsita sau vesnica cu sensul de continuu".Iti propun un rationament.
Sa presupunem ca un judecator trebuie sa dea o sentinta in doua cazuri.In primul caz un om a furat un ou sa zicem,in al doilea este vorba despre un criminal in serie.Judecatorul le da aceeasi sentinta,pedeapsa cu moartea.Ti se pare corect?
|
Sfanta Scriptura nu prezinta o rasplata uniforma (cum vrei sa insinuezi, ca am inteles eu - si apoi mai intrebi de ce te acuz de "inventii"). Fiecare va fi rasplatit, prin dreapta judecata a lui Dumnezeu, dupa faptele sale. Exista o gradare a pedepsei (incheiata cu nimicirea definitiva) si o gradare a rasplatirii (vezi Matei cap. 5 unde se vorbeste despre unii "mai mari" si altii "mai mici" in Imparatia cerurilor).
"Iata, Eu vin curand; si rasplata Mea este cu Mine, ca sa dau fiecaruia dupa fapta lui."(Apocalipsa 22:12)
"Caci toti trebuie sa ne infatisam inaintea scaunului de judecata a lui Hristos, pentru ca fiecare sa-si primeasca rasplata dupa binele sau raul pe care-l va fi facut cand traia in trup." (2 Corinteni 5:10).
Daca esti multumit de raspuns, posteaza urmatoarera intrebare. Daca nu... astept comentarii (pe subiect).
P.S. Un frate de credinta are o vorba glumeata: " eu sunt multumit si daca, in Imparatia lui Dumnezeu, voi fi boschetar."