Citat:
În prealabil postat de andreicozia
Noesisa, bati moneda pe o idee speculativa si nu este cinstit.
Hai sa fim totusi seriosi! Nobelul pentru literatura se da unor scriitori cit de cit cunoscuti nu unora care sunt complet necunoscuti si sunt cititi numai de catre familia lor.
Eu as adauga ca acesta este un alt semn descurajator al timpurilor DEZcreierate...faptul ca PRATIC nu ai cui sa-i dai Premiul pentru Literatura!...si atunci dezgropi tot felul de anonimi
Culmea este ca Librariile efectiv PIRIIE de literatura contemporana insa ca vaoare sunt un zero barat!
|
Te inseli, exista multa literatura contemporana de valoare. Si eu aveam prejudecata asta dar am o prietena care mi-a tot dat carti noi foarte bune.
Este interesant ca din ultimii autori care au primit premiul Nobel sunt autori care au trait in mai multe tari, de ex. cea care l-a luat in 2007, Doris Lessing, este nascuta in Persia, a trait in Africa si acum este in Anglia. am citit Sweet dreams si este o carte excelenta.
Herta Müller nu este de loc o anonima. Este o autoare destul de conoscuta de catre oamenii care citesc literatura - nu este autoare de bestselleruri, asta da, dar nu asta se cere pentru acest premiu.