@Traditie - fecundarea artificiala nu creeaza nici un fel de probleme. Se nasc copii sanatosi si reusiti.
Tot mama ii poarta si ii ingrijeste in pantecele ei, chiar daca medicul ajuta celulele putin. Practic nu este nimic artificial acolo.
Si daca tu afirmi cele de mai sus (cuvinte oribile de altfel, c are dovedesc clar cum nu poti intelege femeile in general, sub nici o forma), de ce Ioachim si Ana, Zaharia si Elisabeta si altii din Biblie au cerut asa cu foc sa aibe copil? Putea sa ramana fara, ca erau deja batrani si sa creasca duhovniceste cum spui tu.
Totusi si ei au dorit si Dumnezeu le-a dat. Pe atunci cei fara copii ewrau considerati blestemati, stigmatizati si mai nu stiu cum. Cum crezi ca ne sim,tim noi azi? La fel? Si cand ne spune preotul despre Ana si Ioachim si ceilalti la predica si cum se simteau si ei nu crezi ca ne ineaca plansul?
Spune-mi ceva: exista oameni, femei in speta, care in biserica n-au voie nimic, sunt considerate cum bine stii, copii sa n-aibe, aia nu , ailalata nu, da sa crestem duhovniceste. Cum, din ce? Eu ma zbat pe uscat. Unde este locul meu, ce sa fac? Ce vrea Dumnezeu de la mine sa fac?
Cu ce am gresit noi sa n-avem parte de nimic? Pe cine am omorat?
Dumnezeu poate ca vrea asa. De unde stim noi? Sau poate ar fi vrut sa adoptam, sa facem in vitro. Dar daca oamenii scot astfel de legi?
In alte (unele) tari se pot deja adopta embrioni care altora nu le mai trebuie. Tot adoptie de copil este, numai ca il porti si in pantece. Mai trebuie gandit putin si inteles biologic fiecare procedeu, nu judecat pausal si gresit.
Last edited by sophia; 09.10.2009 at 22:37:41.
|