continuare...
... continuare
si doua din experientele mele:
Jucam A vs. P si, mi-am zis eu ca, daca tot joc, macar sa incerc sa intru in pielea personajelor, sa ma transpun... si am tras niste sperieturi ca saream de pe scaun.
Am considerat lucrul acesta benefic, si anume: cautarea adevarului, incercarea de a gasi adevarul cu sacrificiul cel mai mare: precum Sfantul Ciprian: a fost vrajitor si slujitor al diavolului deoarece nu stia ca este Un Altul mai mare decat satana, iar cand a aflat, a venit cu totul la Adevar, deoarece el cauta Adevarul.
Si am observat, slava Domnului, ca m-a ajutat Domnul nostru Iisus Hristos si Preacurata Lui Maica si am aratat acelasi interes pentru indepartare de alte patimi. Adica...
Apocalipsa 3:15-16
Știu faptele tale: că nu ești nici rece, nici în clocot. O, dacă ai fi rece sau în clocot! Dar, fiindcă ești căldicel, nici rece, nici în clocot, am să te vărs din gura Mea.
O alta experienta: jucam un joc de strategie si, trecand de la un nivel la un altul, mi se arata un film (cum este intre nivele) si vad acolo ca personajul principal, pe care il manevram, merge in palat (acesta fiind fiul unei imparatii) si il omoara pe tatal lui pentru a stapani acesta [fiul].
Am ramas perplex. M-am intrebat: Ce vrea sa insemne aceasta? Cine este in spatele acestui joc? Cine a creat acest joc? Acest "joc" a fost creat de cineva... daca eu, mare fiind [considerandu-ma] am putut face distinctie ca este rau a omora pe tatal meu, oare toti cei ce joaca vor putea face la fel? Stiu ca se joaca si copii mai mici, ce "invata" acestia? In orice caz, nu invata cum sa-si respecte parintii... dar ce spun eu aici !!! cand eu am vazut intr-un mod virtual ca eu mi-am omorat tatal !?
Doamne fereste !
si Dumnezeu sa ne miluiasca !