View Single Post
Vechi 04.10.2009, 14:05:12
condor
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de peetor Vezi mesajul
Biblia spune,(in evanghelii sau in epistole,nu stiu clar,poate stii tu mai bine)ca Isus inainte sa invie in acele zile dupa ce a murit pe cruce,a predicat celor din Inchisoare(Locuinta mortilor),
Citeste 1 Petru 3:18-20 (versetele la care faci referinta). Nu este corect ca ai pus in paranteza "locuinta mortilor" (ca sa explici ce inseamna "inchisoare"). Este o adaugire de a ta si este pacat.

In acele versete se face referire la moartea Domnului Iisus Hristos si invierea Sa. Se spune ca a inviat in duhul; adica in acelasi Duh cu care S-a dus sa propovaduiasca "in zilele lui Noe, cand se facea corabia". Duhul lui Hristos a vorbit si celor din vechime (din vremea lui Noe). Dar n-au ascultat si au pierit (doar opt suflete salvate - suflet insemnand omul in intregime).

Iar "inchisoarea" era acel pamant, de pe care n-au scapat decat Noe si ai sai.

Citat:
iar intr-un alt loc spune ca a luat cheile Locuintei mortilor.
Aici sunt depasit. Astept sa-mi arati exact acel loc din Sfanta Scriptura unde scrie asa ceva.

Citat:
Ai spus ca Locuinta mortilor va exista pana la judecata finala.M-am exprimat gresit cand am spus ca nu mai exista.Intr-adevar ea exista,dar doar pentru cei de dinaintea jertfei lui Isus,care au murit in pacat.Pentru cei de dupa Isus din prisma acestor fapte amintite,adica biruinta lui Isus asupra Locuintei mortilor,ea ar putea sa nu mai existe.
Nu te-ai exprimat gresit. Ai gresit, pur si simplu. Iar acum incerci sa o dai la intors, nefacand altceva decat sa accentuezi greseala.

Si cei de dupa Hristos mor (la fel ca cei dinaninte) si asteapta invierea. Despre moartea si invierea lor (la revenirea Domnului) ne vorbeste Sfantul Apostol Pavel:

"Caci Insusi Domnul, cu strigatul unui arhanghel si cu trambita lui Dumnezeu, se va cobora din cer, si intai vor invia cei morti in Hristos". (1 Tesaloniceni 4:16)

Cat despre acea victorie asupra mortii: Sfantul Apostol Pavel vorbeste depre un timp, care va sa vina: "Cand trupul acesta supus putrezirii se va imbraca in neputrezire si trupul acesta muritor se va imbraca in nemurire, se va implini cuvantul care este scris: "Moartea a fost inghitita de biruinta. Unde iti este biruinta moarte? Unde iti este boldul moarte?"(1 Corinteni 15:54,55). Pana atunci... murim si asteptam invierea din morti. Domnul Iisus Hristos ne-a daruit mijlocul prin care putem primi viata vesnica. Dar, toate la vremea lor.

Nu mai comentez toata pledoaria aceea despre nemurirea celor de dupa Hristos.

Citat:
Ai spus fiind sigur pe tine Lucifer va disparea.Ba bine ca nu.Cel putin asa ne spune Biblia:
"Apocalipsa 20:10 Și diavolul, care-i înșela, a fost aruncat în iazul de foc și de pucioasă, unde este fiara și proorocul mincinos. Și vor fi munciți ZI SI NOAPTE IN VECII VECILOR
"Iazul de foc este moartea a doua" (Apocalipsa 20:14). Ce intelegi prin "moartea a doua"?

Citat:
In Biblie se spune ca plata pacatului este moartea,dar vedem ca nu murim fizic rapid dupa ce am savarsit un pacat.Deseori iadul este numit Moarte vesnica.Foarte probabil ezechiel la asta s-ar fi referit.Moarte vesnica adica imposibilitatea schimbarii si mantuirii.De asemenea un om pacatos mai este numit si mort in pacate.
De ce sa murim rapid? Se pare ca faci o confuzie intre moartea intaia si moartea a doua. Moartea intaia (asta de care avem toti parte) nu este o pedeapsa pentru pacat. Este doar o consecinta a vietii noastre pacatoase: traim intr-o lume in care trupul se degradeaza, in care exista boli, accidente, etc. si murim.

Dar, exista o inviere si o judecata. Dupa acestea, pentru unii urmeaza moartea a doua, din care nu mai exista salvare.

Citat:
Ai amintit iar despre Sodoma si Gomora.Intr-adevar Biblia vorbeste despre un foc vesnic,dar daca analizam sintagma se poate concluziona ca se refera la provenienta focului,nicidecum la continuitatea sa.
Parca sustinea ca vesnic inseamna ceva continuu (cu trimitere sigura la dictionare). In loc de "se poate concluziona" nu era mai frumos sa spui "am gresit"?

Citat:
Adventistii spun ca sufletul dispare o data cu moartea fizica a omului,cu alte cuvinte in momentul cand omul isi pierde viata,isi pierde automat si sufletul.
Pana cand vei continua sa faci afirmatii mincinoase (ma simt nevoit sa folosesc acest termen) despre adventisti? Adventistii nu cred in moartea fizica. Cred ca exista moarte, pur si simplu. Si de aceea cred ca exista inviere, pur si simplu.

Cand omul moare, se intampla exact ceea ce ne spune Sfanta Scriptura: "se intoarce tarana in pamant, cum a fost si se intoarce duhul (suflarea de viata) la Dumnezeu care l-a dat".(Eceziastul 12:7). Adica, din om ramane exact ceea ce a fost inainte de a fi creat.

Citat:
Dumnezeul universului,Domn vesnic,a suflat suflare de viata,deci a pus in noi ceva vesnic.
"A pus in inima lor chiar si gandul vesniciei, macar ca omul nu poate cuprinde, de la inceput pana la sfarsit, lucrarea pe care a facut-o Dumnezeu."(Ecleziastul 3:11).

Difera ceea ce ne spune Sfanta Scriptura de ceea ce vrei sa sugerezi.

Citat:
Revenind la chestiunea Miller,ai spus ca White nu l-a sustinut pe acesta,ci l-a crezut.Eu personal din ce ai spus rezulta tot acealasi lucru ce l-am spus si eu.Ca l-a crezut,asta e de ajuns sa cred ca l-a sustinut,poate nu verbal,dar oricum.Eu cand cred ceva sustin acel lucru,poate chiar si involuntar.Si ma intreb de ce l-a crezut cand Biblia spune sa nu facem asemenea previziuni.
Am spus ca White l-a crezut pe Miller pe cand era o tanara metodista (de biserica adventista nici nu se vorbea). Ce legatura are asta cu adventistii de ziua a saptea?
Pana sa cerceteze Sfanta Scriptura a crezut tot felul de bazaconii. De greselile Ellenei White, pe cand era o tanara metodista necunoscatoare, se leaga multi si le pun in carca adventistilor. Nu te mai certa cu Ovidiu-s. Se pare ca sunteti amandoi in aceeasi barca.

Citat:
Oricum nu mai are aceasta importanta.
Folosesti cam des aceasta formula, dupa ce spui nedevaruri. Ca sa se vada cat de intelegator esti. Daca nu are importanta ceea ce chiar tu spui, de ce nu taci?

Citat:
Si m-ai intrebat de ce nu am vorbit si despre cartile adventistilor.Tocmai pentru a fi impartial nu am facut-o,pentru ca oricat de mult ar dori sa fie obiective nu isi pierd subiectivitatea,si aceasta este normal.
Asa ca ai ales sa rasfoiesti ce iti gadila mai placut urechea. Cerceteaza macar, lucrari impartiale. Sau, studiaza din mai multe surse diferite (din care nu pot fi excluse sursele adventiste - daca este vorba despre adventisti).