Subiect: Despre vise!
View Single Post
Vechi 03.10.2009, 16:34:05
moshu's Avatar
moshu moshu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2008
Locație: Tg-Mures
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru moshu
Implicit

Citat:
În prealabil postat de florisca Vezi mesajul
de unde stiu ca nemandrindu-te pastrezi darul de la Dzeu si il pierzi pe cel de la diavol?proprie experienta!spui ca e un lucru simplu!nu e!daca ar fi,lumea ar aplica acest lucru si nu ar respinge absolut tot ce primeste pe motiv ca e de la diavol si Dzeu pricepe!cat despre articolele despre vise,le-am citit deja,si in unul din ele,in ultimul pasaj scrie ca nu e bine sa ignoram in masa tot ce visam, sunt vise cu regim special!asta a fost demersul topicului meu,asta am vrut sa arat!dar tutii n-au priceput!au declarat ca nu e bine sa te increzi in nici un vis,si pace!daca ai citi visele cu care am deschis topicului,ai vedea ca nu au dreptate!ma faci sa cred ca nici tu nu le-ai citit,ai aterizat in mijlocul discutiei,mosulete! ca sa poti muri linistit,ca deh,ai si tu o varsta,na inca un vis!dupa moartea bunicii de la tara,in 2000,toata iarba din curte a disparut!cu tot cu radac. de hrean,de musetel,era teren selenar!gainile erau dezorientate,nu mai aveau delicatese de ciugulit!5 ani curtea asa a stat,iarba nu crestea primavara deloc!am zis,aiurea,ca a luat buna-mea iarba,acea curte era cea mai faina din sat,era raiul ei.5 ani asa am trait cu aceasta impresie.dar intr-o noapte am visat ca bunamea iese din chestiune si ca trebuie sa fac 12molitfe,caci iarba e luata cu farmece!acum,stiam ca se pot lua multe cu farmece,dar sa iei iarba din curte sa faci rau unor oameni,mi se parea prea mult.stiind insa la mine cum functioneaza visele,am zis sa aplic sfaturile din vis!mi-am luat de toarta varul,calugar,si timp de 2 ani a facut in curte dezlegari!si bomba!anul trecut a dat iarba,dupa 7 ani,fara sa pun seminte!deci visul a avut dreptate,iarba a fost luata cu vraji!daca eram ca voi,spuneam ca visul e de la diavol si daca Sfintii Parinti spun sa nu te iei dupa vise,e cazul sa ma conformez!si atunci azi era acelasi peisaj selenar,si fugea delutul din curte ca nu avea ce sa il mai tina!asa ca....mai studiati!
Stii vorba aceea ca barbatul nu isi contrazice niciodata femeia? O lasa sa se contrazica ea singura. Ma bucur ca scri corect gramatical, insa intr-un post anterior ai scris ca e simplu: darul venit de la Dumnezeu persista, cel de la diavol nu. Acum, te reinventezi: "nu e!" Oricum o fi, nu conteaza, vad ca tu te-ai convins din "proprie experienta". De zecile de intelectuali, teologi si sfinti care au trecut prin fenomene ca vise, bioenergie si yoga, care s-au convins tot prin "proprie experienta" ca sunt inselari de-ale diavolilor, pe astia nu ii mai pui in calcul. Mai ales ca sunt cu siguranta mult mai inteligenti si sporiti duhovniceste fata de noi, forumistii.

Cand e vorba de articolele cu vise, ai dreptate. Nu le-am citit. Nu le-am citit pentru ca nici nu am avut timp, si pentru ca nu tineam chiar asa de mult sa le citesc. Consider ca am citit destule despre vise, inclusiv cartea parintelui Cleopa, si chiar alte carti contrare ortodoxismului (!), si ca am un bagaj indestulator de informatie. De fapt, acele articole doar imi spuneau ceea ce stiam. Insa tineam sa le citesti tu. Din pacate, se vede cum samanta Semanatorului a picat pe drum. Te-ai poticnit la un pasaj si ai uitat restul.

Cat ce priveste visul tau, parerea mea (rationala) e ca ipoteza unei coincidente are cel mai mare procentaj de adevar. Urmata de inocularea unui vis diavolesc, al carui scop a fost, bineinteles, atins, te citez: "...stiind insa la mine cum functioneaza visele...." . Adica credinta contrara religiunii ortodoxiste.

Iti urez toate cele bune, si sa nu visezi ca daca te arunci de pe bloc vine ingerul pazitor si te ia in carca de te duce in paradis fara interviuri ulterioare pe la vamile dracilor si declaratii la serafimi.

http://www.youtube.com/watch?v=Q4027l_BsDE&NR=1 - it's supposed to be funny like me!

Last edited by moshu; 03.10.2009 at 16:36:29.
Reply With Quote