Citat:
În prealabil postat de Danut7
Nu se vede insa nicaieri poruncita tinerea zilei a saptea pana la scoaterea evreilor din robia Egiptului.
|
La fel nu se vede nicăieri porunca a VI-a, și totuși Dumnezeu numește călcarea ei
păcat lui Cain. Concluzia: "nu se vede", însă era poruncită.
Citat:
În prealabil postat de Danut7
Chiar daca s-ar admite ca zilele creatiei ar fi fost de 24 ore si nu epoci -cum spune El prin proorocul Sau
|
Nu spune nimic de
epoci, nu induce în eroare!
Citat:
În prealabil postat de Danut7
"Ca o zi inaintea Domnului este ca mii de ani" (Ps. LXXXIX, 4 II Petru III, 8)
|
De ce nu ai postat întreg versetul? El zice în continuare: "...și o mie de ani ca o zi."
Asta vrea să zică că Domnul este atemporal, nu că zilele Creației ar fi fost mii de ani...
Citat:
În prealabil postat de Danut7
nu se poate sti ce nume a purtat ziua a saptea, fiindca n-a existat o astfel de zi pana la Moise.
|
A purtat numele
Shabbath, așa cum apare în originalul ebraic (și în
Facerea și în
Ieșirea).
Citat:
În prealabil postat de Danut7
"Odihna" de care se aminteste, inseamna ca El a terminat toata lucrarea Sa pe care a binecuvantat-o si a sfintit-o ca sfarsit al acestei lucrari. Dealtfel, asa cum graieste El insusi prin proorocul Isaia : "Dumnezeu nu oboseste, nici nu-si sleieste puterile" (Isaia XL, 28). Deci El n-are nevoie de odihna. "Tatal Meu pana acum lucreaza ; si Eu lucrez" (Ioan V, 17), zice Domnul. Cum Dumnezeu este existenta, Viata insasi, odihna sau incetarea activitatii Lui ar insemna incetarea vietii, sfirsitul existentei lumii.
|
Așa, și...? Se poate spune la fel și despre om?
Citat:
În prealabil postat de Danut7
Pentru Adam, in rai, toate zilele erau sfinte, pentru ca el traia in apropierea lui Dumnezeu, in stransa comuniune cu El, sfintind numele Lui si slavindu-L zilnic, fata catre fata. Dupa alungarea lui din Eden, ca urmare a pacatului neascultarii, munca a devenit o truda pentru existenta, iar trupul a simtit nevoia de zile de odihna pentru refacerea fortelor fizice si spirituale.
|
Uiți (sau
uită autorul de unde citezi fără ghilimele) un aspect fundamental al sabatului: sabatul nu înseamna doar odihnă fizică și spirituală, ci și o zi de părtășie cu Dumnezeu. În Eden, Dumnezeu a instituit sabatul [și] pentru a Se întâlni cu omul, pentru părtășia cu el. Putea să facă altceva (cum zici, El
lucrează continuu), dar a ales ca să stea cu Adam în ziua a șaptea.
Citat:
În prealabil postat de Danut7
Odihna cea noua si desavarsita a venit prin Invierea lui Hristos, in ziua Invierii , ziua Domnului.Acesta este odihna pe care Domnul a facut-o si sarbatoare si praznuirile pe care le-a lasat.
|
Afirmația aceasta nu are acoperire in Scriptură. Precum vezi, autorul aformației nu dă nici un text biblic, e doar o teorie omenească.
Citat:
În prealabil postat de Danut7
Deci daca ei nu vor intra in odihna Domnului, inseamna ca Domnul a facut alta zi de odihna si sa lasat o alta odihna si alta zi de odihna poporului lui Dumnezeu,precum odinioara lui Israel.
|
De ce "o altă
zi de odihnă"? Cum faci trecerea de la odihna spirituală a mântuirii, la ziua săptămânală de odihnă? Pavel nu spune așa ceva în Evrei. Și nici măcar Iosua nu le-a vorbit evreilor de o altă
zi de odihnă!
Citat:
În prealabil postat de Danut7
Nu crestini incalca legea prin tinerea odihnei, ci evreii au calcat odihna de aia Dumnezeu a adus alta zi de odihna si alte sarbatori poporului lui Dumnezeu.
|
Cam nebuloasă fraza asta. Dacă evreii "au călcat odihna" (asta fiind sabatul - după concepția ta) de ce a schimbat Dumnezeu odihna creștinilor? Logic era s-o schimbe pe cea "a evreilor" (tot în concepția ta).