Citat:
În prealabil postat de zoridezi
Ai foarte mare dreptate, femeile sunt mai putin inteligente decat barbatii. Plus ca daca stai sa te gandesti cand vine vorba de spiritualitate tot barbatii au excelat in domeniul asta. Cei mai multi sfinti au fost barbati si nu femei.
Asa ca degeaba va mai ofuscati, nu ezista si nici nu va exista vreodata egalitate intre sexe. PONCT. 
|
Ba, permite-mi sa te contrazic. Cand am spus chestia aia, nu am vrut sa para un fel de "barbatul este superior femeii, si eu sunt barbat". Am vrut sa spun ca in logica si in rational barbatii sunt asi, datorita creierului lor dezvoltat in aceasta directie. Daca vrei, poti sa observi cu usurinta ca majoritatea oamenilor de stiinta, inovatori, revolutionari, au fost barbati. Dar asta nu inseamna ca femeia e mai prejos. Dat fiind folosirea celeilalte emisfere, femeile sunt mult mai emotive, si pot excela in domenii ca arta, muzica, teatru etc unde se folosesc sentimentele. Si chiar religie! Si aici vine contrazicerea mea. Or fi multi barbati sfinti, dar sunt si multe femei sfinte, care, daca observi, au avut mult mai multe razboaie grele cu diavolii decat barbatii. Si una dintre ele, a ajuns sa fie mai sfanta decat restul, ba chiar ajungand sa fie "
mai marita fara de asemanare
decat serafimii, si
mai cinstita
decat heruvimii". O femeie a ajuns inaintea barbatilor mai aproape de Dumnezeu.
Citat:
În prealabil postat de metanoia2
Stie cineva daca "Testul de inteligenta al lui Einstein", are undeva in lucrarile lui sau in vreo carte o rezolvare reala?(Daca tot a venit vorba de inteligenta) - chiar as dori sa stiu.
|
Da, l-am rezolvat, ceea ce ma face sa cred ca nu e testul de inteligenta a lui Einstein.

Daca e adevarat procentajul acela, ca 5% din populatie poate doar sa il rezolve, inseamna ca e un test fals facut de cineva care are prea mult timp si pus in circulatie pe net, dat fiind ca eu l-am rezolvat. Eu l-am facut prin incercari. Prin incercari orice problema se rezolva. Insa mai este si o alta varianta, cum ca testul ar fi cu adevarat propus de Einstein, si ca poate se refera la rezolvarea testului fara incercari: altfel spus, sa tii in minte toata incarcatura de date si sa le sortezi in minte, fara pix si foaie cum am facut eu. Atunci cu adevarat nici 5% din populatie nu l-ar rezolva. E prea multa informatie.
Citat:
În prealabil postat de florisca
Daca cei inspirati de Duhul Sfant sa scrie Biblia ar fi respins ca majoritatea dintre voi darul lui D-zeu,sub pretext nu ca vorbeste marea,vorba cantecului,ci ca vorbeste dracul si de la el e tot,deci hai sa respingem ca Dzeu intelege,si daca toti cei inspirati sa scrie anumite texte la fel procedau,azi ne inchinam in continuare la idoli,si frecam fiecare ce putea ,in temple!deci,sfat:nu mai respingeti ce vine catre voi deosebit,ci acceptati fara sa va mandriti!daca e de la Dzeu darul va persista,daca e de la diavol,veti pierde acest dar!e foarte simplu!dar nu mai respingeti TOT,sub pretextul pomenit,ca nici Dzeu nu insista cu nemiluita daca vede ca nu pricepeti,nu bate saua la infinit sa priceapa iapa!lasati drumul liber,dar fara mandrie!e conditia sine qua non pentru a se cerne un dar!pricepu-tu-m-ati?cristian-marius,beleste bine ochii la cratime,ca tu ai probleme de gramatica grave!
|
Sunt foarte curios, de unde te-ai "documentat" tu de simplicitatea faptului ca darul venit de la Dumnezeu va persista si cel de diavol il vei pierde? scuzedegreselieegramaticalesicanufolosescspatiusic ratim..poatevoidevenimaiignorantsimaimicinfataDomn uluiastfel.
AAA, am uitat, edit: AU APARUT DEJA PE SITE ARTICOLELE CU VISE! INCURAJEZ CITIREA LOR! (am spus ca "au aparut deja" pentru ca eu stiam de dinainte ca or sa apara. le-am visat.)