Subiect: Despre vise!
View Single Post
Vechi 01.10.2009, 17:08:35
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zoridezi Vezi mesajul
Era doar o parere, nu am vrut nicidecum sa sugerez ca femeia ar merita mai putin respect. Eu una nu m-am simtit niciodata amenintata daca cineva ar fi zis ca barbatii au o luciditate si un discernamant mai dezvoltat decat cel al femeii. Pentru mine asta inseamna inteligenta, sa fii lucid si sa discerni intre bine si rau, nu cultura unui om reflectata prin cunostintele sale gramaticale, politice, istorice s.a.m.d.
Cat despre inclinatia femeilor spre paranormal e adevarat ce a spus moshu, la femei predominanta este emisfera dreapta, cea care se ocupa cu emotiile, cu visarea, cu intuitia etc., pe cand la barbati e dominanta emisfera stanga, care tine de logica.
In privinta inteligentei fiecare are dreptul la o opinie, asta nu inseamna ca femeia trebuie dispretuita si pusa cu calusul in gura. Dar atunci cand vorbeste prostii si ii mai duce in amagire si pe altii (topicul asta e un exemplu) ar fi bine sa taca.
Eu mi-s fumeie si nu mi-e rusine sa zic ca-s mai proasta ca altii, dar nu-mi place cand o Evă inselatoare vine cu tupeu si spune ca Biblia-i demodata doar ca sa i se potriveasca ei socotelile!
Pai daca e sa o luam asa, da...atat barbatii cat si femeile au calitatile lor indiscutabile, dar asta nu inseamna superioritate ci mai mult o complementaritate care trebuie respectata ca atare.

Discernamantul tine de inteligenta si daca e pe asa cu ajutorul lui Dumnezeu ar trebui sa il avem toti...eu cel puti nu ma dezic si am ales intotdeauna in egala masura si cu inima si cu ratiunea. Ca sunt femei mai aiurite, visatoare si care nu stiu ce e cu ele, treaba lor...dar la fel este bine stiut faptul ca unii barbati uita de tot discernamantul si inteligenta lor in momentul in care vad un picior de femeie mai dezgolit si incepe sa lucreze cu intensitate emisfera dreapta responsabila cu imaginatia...este?

Pentru ca fiecare are dreptul la opinie, nu exista argumentul " Creierul barbatilor ( deci generalizare eronata) este mai dezvoltat decat al femeilor"...dar poate exista " Sunt dezvoltate diferit, cu siguranta".

Moshu nu are nici o relevanta in ceea ce spune pentru ca nu se refera la cele cateva fete care nu au treaba cu religia si nici nu cred in Biblie...ci generalizeaza intr-o maniera deplasata...asta imi spune mie discernamantul cel putin

Doamne ajuta!
Reply With Quote