Subiect: Despre Sabat
View Single Post
Vechi 30.09.2009, 22:52:01
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de enkidu Vezi mesajul
Dar niciunde nu a spus nimic despre sambata !!
El a simtit nevoia sa-i invete pe oameni despre toate legile, cum sa traiasca, cum sa moara, cum sa iubeasca, sa se casatoreasca...insa NU a zis nimic de sambata. Ciudat, nu ?
Domnule enkidu, mă dezamăgiți (sper să nu fiți acel enkidu de pe hubul România Creștină). Ideea aceasta a mai fost amintită pe topicul de față, bănuiesc că e un copy/paste dintr-o lucrare aiuristică. Vă rog nu mai colportați asemenea idei că sunt nefondate biblic și vă poate contrazice orice copilaș:

"Astfel că Fiul Omului este domn și al sâmbetei."(Marcu 2,28 versiunea ortodoxă).

Citat:
În prealabil postat de enkidu Vezi mesajul
In continuare ma vad nevoit sa repet, NU Dumnezeu a stabilit ca sambata este exact zi de odihna fixa ci ziua a saptea.
Nu Dumnezeu a pronuntat cuvantul sambata ci Moise.
Idem:

Ieșirea 16:28-30 "Atunci Domnul a zis lui Moise: ,,Pînă când aveți de gând să nu păziți poruncile și legile Mele? Vedeți că Domnul v-a dat Sabatul; de aceea vă dă în ziua a șasea hrană pentru două zile. Fiecare să rămînă la locul lui, și, în ziua a șaptea, nimeni să nu iasă din locul în care se găsește." Și poporul s-a odihnit în ziua a șaptea."

Am folosit versiunea Cornilescu, deoarece versiunea Bartolomeu Anania folosește incorect termenul "ziua de odihnă" în loc de a folosi termenul "Sabat". În Septuaginta (versiunea folosită în traducerea ortodoxă) la versetul 29 apare termenul Sabbata (transliterarea lui Shabbath din originalul ebraic) și nu ziua de odihnă.

Deci iată domnule Enkidu cum chiar Domnul pronunță cuvântul Sabat (sâmbătă), amintind totodată că aceasta este ziua a șaptea. Punct.