Citat:
În prealabil postat de aradeanu
M-am intrebat de multe ori care ar fi calitatile cele mai importante ale persoanei cu care
te-ai casatori. Eu consider ca esentiala e credinta in Dumnezeu (intre cele duhovnicesti) de aici se nasc apoi toate. Voi ce parere aveti?
|
As adauga din proprie experienta faptul ca aceasta credinta in Dumnezeu de multe ori nu schimba nimic in oameni...si ei pot ramane in defectele lor dar in acelasi timp si credinciosi. Exista uneori o contradictie in oameni care poate fi echilibrata doar cu ajutorul lor, a discernamantului si a intelegerii credintei ca pe ceva frumos...ceva ce trebuie sa transfigureze si sa voaleze trasaturile negative.
Marturisesc ca pentru mine faptul ca un om merge Duminica de Duminica la Biserica poate sa nu insemne mai nimic...aceasta tranformandu-se intr-o rutina dar fara sa ii faca cu nimic mai buni decat cei care poate nu merg atat de des.
Eu mi-am ales sotul in functie de comunicarea frumoasa dintre noi, de sentimnetul de iubire prezent si de schimbarea care se produce in om atunci cand iubeste. Dumnezeu m-a ajutat sa imi dau seama ca aparitia lui in viata mea a fost o surpriza placuta absolut din toate punctele de vedere si a continuat sa fie pe tot parcursul relatiei.
Cred ca o calitate extrem de importanta este compatibilitatea ( structura sufleteasca asemanatoare) care conduce spre comunicare si comuniune deosebita...pentru ca asa credinciosi sunt multi, dar tot trebuie sa alegem si intre credinciosii astia ( pentru ca eu am avut ceva prieteni teologi...dar am considerat ca locul lor nu era langa mine)
Doamne ajuta in aflarea partii tale de la Dumnezeu!