View Single Post
Vechi 28.09.2009, 19:15:36
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de windorin Vezi mesajul
Sfantul Efrem Sirul spune despre cei lipsiti de duhovnic: "Cei nepovatuiti cad precum frunzele." Insa atunci cand duhovnicul ne lasa pe noi sa hotaram ce si cat sa citim, ca rugaciune, trebuie sa avem grija cum procedam. Mie mi s'a intamplat acest lucru, acum ceva timp, cand aveam alt preot duhovnic. Nu imi zicea niciodata ce si cat sa zic. Zicea sa ma rog cat de mult pot. Atat.

Si mi'am dat seama ca rugaciunea rostita cu voce tare imi este mai de folos, caci pot fi mai atent la cuvintele rostite.
Atunci cand citesc in gand, gandul imi fuge foarte repede.

Dintre rugaciunile care mi'au placut cel mai mult, amintesc aici "Plansurile Sfantului Efrem Sirul".
Si o carticica de rugaciuni, numita Thicara. Sunt rugaciuni de toate felurile catre Prea Sfanta Treime.

<< DE CANTAȚI ÎMPREUNA, FIECARE DIN VOI SA-ȘI FACA RUGACIUNEA LUI, IAR DE ESTE CU VOI UN STRAIN, RUGAȚI-L CU DRAGOSTE CA SA-ȘI FACA RUGACIUNEA LUI. SPUNEȚI-I ACEASTA PANA LA A DOUA SAU A TREIA OARA, FARA CEARTA. ÎN CEASUL ADUCERII DARULUI TAU SPUNE GANDURILOR ȘI SIMȚURILOR TALE SA STARUIE IN FRICA LUI DUMNEZEU CA SA TE INVREDNICEȘTI DE TAINE ȘI SA TE VINDECE DOMNUL>> . ( Fil. XII )