View Single Post
Vechi 27.09.2009, 22:40:27
axios's Avatar
axios axios is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.02.2009
Locație: suceava
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru axios
Implicit ...

Citat:
În prealabil postat de Independent Vezi mesajul
icoanele nu inseamna nimic, la fel ca si crucea, e o simpla pictura , o simpla bucata de lemn sau asa mai departe...
Si totusi ritualul inmormantarii e pagan prin simplu fapt ca se pune o piatra cu forma geometrica la capul mormantului,spre semnificarea vietii vesnice sau spre neuitarea raposatului.
Acesta este un binecunoscut ritual pagan.
pagan poate esti matale daca ai tai se ingroapa cu pietre in forma geometrica la cap.
pentru noi, ortodocsii, Crucea e mult mai mult decat o forma geometrica...
si icoanele sunt, cum spui matale, simple picturi. problema e ca ceea ce reprezinta ele are insemnatate pentru noi. si, in general, pe pieptul adormitilor, se pune icoana Maicii Domnului. si pe Ea, pe Nascatoarea de Dumnezeu, O marim, daca intelegi ceva din ce spun...

mi-ar placea sa cred ca unii intra, din curiozitate, sa vada de ce ortodoxia este atat de minunata. insa, din pacate, sunt multi care vin doar la plezneala, sa mai faca putina basca, sa rada de niste "tipi invechiti", sa-i mai faca sa se certe intre ei, sa-i provoace...
bascalia nu mai tine fratilor... chiar nu mai tine... dar voi dati-i inainte...
din fericire insa pentru acesti tipi, cand viata o sa le traga suturi in gura, tot aici o sa ajunga... la mama ortodoxie. nici ei nu stiu cat de norocosi sunt ca traiesc atat de aproape. ca stau cu fundul pe closca de aur. le doresc sa afle astea cat mai curand. inainte sa moara. sufleteste.
amin

Last edited by axios; 27.09.2009 at 22:43:27.
Reply With Quote