View Single Post
Vechi 26.09.2009, 22:54:36
mrhill mrhill is offline
Junior Member

Data înregistrării: 26.09.2009
Implicit Parerea mea

Prototipul lui Iuda.... predispozitie pe care o avem fiecare dintre noi de a-L "vinde" pe Iisus, mantuitorul lumii.

Dupa ce o buna parte a vietii lui are contact Acela care face minuni in viata oamenilor (sunt relatate o gramada in Sfintele Evanghelii), si minuni in viata ucenicilor - schimbandu-le radical viata si trairea acesteia si conceptia asupra lumii, si viziunea de cum trebuie sa fie privit Dumnezeu; Iuda - uncenicul lui Iisus, in ciuda tuturor demonstratiilor de dragoste pe care Iisus i le arata la nivel general si la nivel indvidual(personal -acceptandu-l atata timp langa el desi stia ca avea sa-L vanda), "reuseste" sa-L lepede pe Invatatorul lui, ba chiar sa-L vinda pe pretul a 30 arginti. Acesta era pretul de cumparare a unui sclav pe vremea aceea...

Ciudata algere, tragic destin....

Inteleg aici valoarea lucrurilor importante in cazul lui Iuda, ordinea acestora in viata lui. Pe ce pune pret el si ce are semnificatie pentru el ( sa nu uitam ce el tinea punga ucenicilor, si oare nu spune Evanghelia dupa Ioan ca Iuda lua din ea.)

In ziua de astazi ma consider un Iuda transpus timpurilor mele. Am posibilitatea sa aleg a fi alaturi de Cel care-mi da viata, sau a nu crede ce el exista!... (a nu accepta nimic din ceea ce-mi ofera El), excluzandu-L astfel din viata mea, dandu-L la o parte pentru lucruri de nimic sau mai stiu eu ce alte lucruri vremelnice care la un moment dat le pot considera importante, mult mai importante decat ceea ce ne ofera El, datatorul vietii.

Sfânta Evanghelie după Matei 16,24-27 ne spune:

24. Atunci Iisus a zis ucenicilor Săi: Dacă vrea cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-și ia crucea și să-Mi urmeze Mie.
25. Că cine va voi să-și scape sufletul îl va pierde; iar cine își va pierde sufletul pentru Mine îl va afla.
26. Pentru că ce-i va folosi omului, dacă va câștiga lumea întreagă, iar sufletul său îl va pierde? Sau ce va da omul în schimb pentru sufletul său?
27. Căci Fiul Omului va să vină întru slava Tatălui Său, cu îngerii Săi; și atunci va răsplăti fiecăruia după faptele sale.

Rog pe Bunul Dumnezeu sa ne lumineze mintea sa alegem in pofida lucrurilor acestei vieti, ceea ce ne poate oferi cu mult mai de pret: viata viitoare - viata vesnica!

Last edited by mrhill; 26.09.2009 at 22:58:30. Motiv: ..
Reply With Quote