Citat:
În prealabil postat de ovidiu-s
Iată ce spune Scriptura despre interpretarea proprie a Scripturii:
2 Petru 1.20 "Aceasta știind mai dinainte că nici o proorocie a Scripturii nu se tâlcuiește după socotința fiecăruia"
La fel o face și sf Pavel:
2 Cor 3.6 “Cel ce ne-a învrednicit să fim slujitori ai Noului Testament, nu ai literei, ci ai duhului; pentru că litera ucide, iar duhul face viu”
2 Petru 3.16 " Cum vorbește despre acestea, în toate epistolele sale, în care sunt unele lucruri cu anevoie de înțeles, pe care cei neștiutori și neîntăriți le răstălmăcesc, ca și pe celelalte Scripturi, spre a lor pierzare."
Isaia 5.21 "Vai de cei care sunt înțelepți în ochii lor și pricepuți după gândurile lor! "
Nu există "confesiuni creștine". "Confesiunile" s-au născut din orgoliile unor fondatori de secte. Există o singură mărturie a credinței. Există o singură mărturisire a credinței și o singură Biserică:
Iacov 2.10 "Pentru că cine va păzi toată legea, dar va greși într-o singură poruncă, s-a făcut vinovat față de toate poruncile."
Efeseni 4.5 "Este un Domn, o credință, un botez,"
Ioan 8.32 "Dacă veți rămâne în cuvântul Meu, sunteți cu adevărat ucenici ai Mei; Și veți cunoaște adevărul, iar adevărul vă va face liberi"
Apoi:
Matei 16.18 Și Eu îți zic ție, că tu ești Petru și pe această piatră voi zidi Biserica Mea și porțile iadului nu o vor birui. 19. Și îți voi da cheile împărăției cerurilor și orice vei lega pe pământ va fi legat și în ceruri, și orice vei dezlega pe pământ va fi dezlegat și în ceruri.
Iar in privinta “coruperii Bisericii”, pe care o susțin sectele occidentale, iată ce spune Scriptura:
Matei 28.19-20 “învățați toate neamurile, botezându-le în numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh, Învățându-le să păzească toate câte v-am poruncit vouă, și iată Eu cu voi sunt în toate zilele, până la SFÂRȘITUL VEACULUI. Amin.
Așadar Hristos va purta de grijă Bisericii sale TOT TIMPUL, nu scrie nicăieri că trupul lui Hristos, Adică sfânta Biserică va funcționa în primul veac apoi va fi coruptă până în veacul al 19-lea când se vor naște diferite secte care “să o reformeze”.
Col 1.18 “Și El [Hristos] este capul trupului, al Bisericii; El este începutul, întâiul născut din morți, ca să fie El cel dintâi întru toate. ”
Efeseni 3.21 „Lui fie slava în Biserică și întru Hristos Iisus în toate neamurile VEACULUI VEACURILOR. Amin!”
Scrie aici că Hristos va lucra prin Biserica sa, doar o perioadă de timp, după care o va părăsi ca să revină iar când se vor forma sectele protestante?
Efeseni 5.29 “Căci nimeni vreodată nu și-a urât trupul său, ci fiecare îl hrănește și îl încălzește, precum și Hristos Biserica”
1 TIm 3.15 casa lui Dumnezeu, care este Biserica Dumnezeului celui viu, stâlp și temelie a adevărului.
|
Îmi veți spune că Iisus Și-a întemeiat Biserica pe oameni. Este adevărat că Iisus a întemeiat Biserica și pe o autoritate văzută, pe niște oameni, pe care i-a înzestrat cu Duhul Sfânt, și care, în mod natural au dat naștere unei
tradiții sfinte, atât prin viu grai, cât și prin exemplu personal și apel la Scriptură. Frații voștri de la Roma susțin chiar că Domnul Și-a întemeiat Biserica pe un singur om, pe Sfântul Petru, care chipurile ar fi fost primul papă, indicându-ne astfel unde se află adevărata tradiție și adevăratul har mântuitor. Dar Iisus a arătat clar că această autoritate este relativă și condiționată, nu absolută. Când vezi ce autoritate încredințează Iisus lui Petru în Matei 16, ți se pare de necrezut („Tu ești Petru / Kifa=stâncă; pe această piatră / stâncă voi zidi Biserica Mea, și porțile Hadesului nu o vor birui. Îți voi da cheile Împărăției Cerului, ce vei dezlega va fi dezlegat, etc...” ). Dar după câteva minute, Domnul i-a dat lui Petru faimoasa replică: „Înapoia Mea, Satano! Tu ești piatră de poticnire pentru Mine, pentru că vorbele tale sunt gânduri omenești, nu vin de la Dumnezeu!” Domnul a vorbit aici lui Petru, nu ca unui individ favorizat, ci i-a vorbit ca unuia care reprezenta grupul ucenicilor Lui, care lua cuvântul în numele tuturor. (Ca dovadă, Iisus dă aceeași autoritate și celorlalți apostoli în Matei 18 și în Ioan 20:22-23).
Această autoritate a Bisericii este fundamentală, într-adevăr, pentru că Biserica lui Dumnezeu este „stâlpul și temelia adevărului” (ati repetat asta de zeci de ori până acum), acesta este singurul rost al Bisericii, de a susține adevărul, de a predica Evanghelia. Și pe baza acestei predicări, oamenii se convertesc și se clădește astfel Biserica. Dar dacă oamenii lui Dumnezeu, oricine ar fi ei – însuși Petru, sau pretinșii lui urmași de la Roma, ori din alte locuri, mai mult sau mai puțin tradiționale – vorbesc din mintea sau burta lor, nu de la Dumnezeu, și când îndrăznesc să-L corecteze chiar pe Hristos, atunci ei împlinesc cu succes rolul Satanei, chiar dacă o fac poate inconștient, și chiar dacă le putem găsi circumstanțe atenuante.
Cel mai mare păcat al Bisericii tradiționale tradiționale nu este nici materialismul mistic, nici introducerea unor dogme despre care apostolii nu aveau habar, ci credința că
Biserica nu a greșit niciodata și că
nu poate greși niciodată; deoarece, indiferent ce ar face, ea are asistența Duhului Sfânt în persoana liderilor legitimi. Aceasta este cea mai mare rătăcire, care nu permite nici unui orb să-și deschidă ochii, deși aceeași afirmație o fac cei de la Roma, ca și cei de la Bizanț după Bizanț, acuzându-se reciproc că au schimbat lucrurile lui Dumnezeu, ori că nu s-au supus autorității legitime a Bisericii. Și aici au dreptate ambii :)
Când Iisus a dat apostolilor autoritatea de a lega și dezlega, printre ei era și Iuda Iscarioteanul. De asemenea, când Iisus le-a promis că vor deveni înalți judecători în împărăția israelită a Lui Hristos , era între ei și Iuda (Mat. 19:28). Dar cu toate că făgăduința dumnezeiască îl cuprindea
și pe el, această făgăduință era condiționată pentru toți. Dacă Petru nu s-ar fi pocăit, pierdea și el premiul pentru totdeauna. Același Iisus a spus mai târziu (referindu-se la feciorul lui Simon Iscariot): „unul dintre voi este un drac”. Și este știut că Iuda s-a pierdut.
Acest pericol spiritual a rămas permanent în Biserică. Singura diferență între apostoli și urmașii lor, este că pe măsura creșterii Bisericii s-au înmulțit și dracii. Prezența lor în bisericile locale sau în locurile unde se iau cele mai importante decizii, în special în școli teologice, sau prin ascensiuni simoniace (a devenit deja public cazul de la Constanța), a reușit să deturneze multe biserici de-a lungul timpului, o parte tot mai largă a Bisericii universale. Împrejurările istorice au favorizat această tendință.