View Single Post
Vechi 23.09.2009, 21:34:07
teogur teogur is offline
Junior Member

Data înregistrării: 11.09.2009
Implicit

pentru Condor:vad ca sunt atacat din toate partile:))Sper sa fac fata.Respect Vechiul Testament,face parte din Cuvantul lui Dumnezeu,numai ca asa cum singur ai specificat unele ritualuri de acolo au fost desfiintate.Nu e treaba mea sa arat ca din acelea faceau parte si sabatul sau interdictia alimentara.Am spus doar ca exista pareri teologice diferite.Respect ceea ce crezi,mai ales ca ai argumente biblice.Dar daca taiera imprejur era un ritual temporar evreii de ce mai continua sa o faca?La fel ca si interdictia alimentara tot mai este sustinuta de evrei.Este o intrebare fireasca:de ce asta da,aia nu.Si nu trebuie sa te enervezi.Stim ca in vechime cei care credeau in Dumnezeu din neamuri au practicat acest ritual,chiar si Hristos,fiindca ai zis ca de asemenea El cinstea sabatul(sa recunoastem nu asa cum faceau evreii de atunci aducandu-i multe acuze) sau interdictia alimentara.Da a fost desfiintat cu privire la neamuri,dar unii teologi(eu nu sunt teolog)sunt de parere ca si interdictia alimentara sau altele de acest gen.Iar daca nu intelegi ce spun asta e.Mai citeste o data si o sa vezi ca nu am criticat aceste aspecte ci doar acele preziceri.Cat despre preziceri o sa iti dau doar cateva nume si anume:William Miller(1782-1849)-ce-i drept recunoscut ca stramos al miscarii adventiste(nu stiu de cine,poate de adventistii nu)sau fondatoarea Ellen G.White care a rastalmacit datele lui Miller,desi previziuniile au mai continuat(nu stiu daca ale ei)propunandu-se ca ani:1845,1849 si 1851.Aceste aspecte le poti cititi din orice sursa obiectiva care trateaza istoria cultelor,pentru ca cred ca in scrierile adventiste nu apar.Dar am inteles ca ele au fost date uitarii si din fericire nu se mai intalnesc astfel de practici.Acesta este singurul aspect neinregula pentru mine cu privire la adventism si ma bucur daca acum nu mai constituie o realitate(ca sa fiu sincer ar mai fi inexistenta iadului si disparitia sufletului dupa moarte,dar cu aceste lucruri nu sunt in tema asa ca nu pot vorbi despre ele).Dar chiar de unde vine cuvantul"adventist".Am impresia ca inseamna venire,dar nu stiu exact la ce se refera.Poate ma vei pune tu in tema.Si nu inteleg de ce te enervezi:"Cu ce drept ma apostrofezi sa foiu sincer?"Nu te-am apostrofat si a fost o cerere pe care tu decizi daca o indeplinesti.
Acum iti pun o ultima intrebare:Consideri ca doar cei adventisti vor mosteni imparatia Lui Dumnezeu?Daca da,atunci nu te astepta ca ceilalti de alta religie sa te aprobe.
Reply With Quote