Vreau sa ma fac mai bine inteles decat pana acum.In primul rand Condor nu ai inteles ce am vrut sa zic.Eu am afirmat ca nu ii critic pentru "asta",adica pentru ca respecta sabatul si pentru ca nu consuma animale "necurate",lucru specificat clar de altfel(dar recunoaste ca mai mult in Vechiul Testament),dar critic adventismul pentru acele preziceri.Daca ai fi sincer ar trebui sa imi dai dreptate ca Biblia specifica faptul ca nimeni nu stie data aceea.Am citit cateva materiale despre asta si chiar istoria aminteste prezicerile fondatorilor adventismului deci nu poti nega ca nu este adevarat.Chiar nu stiu de ce au trebuit sa faca asemenea previziuni,pentru ca astfel si-au pierdut foarte mult din incredere.Acum intr-adevar lucrurile s-au schimbat.Totusi nu mi-ai raspuns la intrebarea de ce nu s-a adoptat si taierea imprejur,sau jertfele,lucruri de altfel bine fondate in Vechiul Testament?Vei spune poate ca acestea au fost anulate de jertfa lui Isus.Acum vine o alta intrebare:oare nu au fost anulat si celelalte gen sabat sau consumul animalelor necurate?Unii zic ca da,altii ca nu.Nu imi propun sa iau partea unora,am vrut doar sa mai intaresc inca o data puterea credintei prioritara.Acum astept cum dezbati aceste intrebari(ca ai propus o dezbatere),eu mi-am adus argumentele si imi ramane sa le astept pe ale tale,daca aceasta a fost dorinta ta.
In al doilea rand,Danut 7 astept sa imi dai exemple ca baza biblica pentru

omenirea mortilor,cultul moastelor,icoanelor,mijlocitorilor divini,spovedania si alte asemenea reguli clericale.Nu ma pune pe mine sa citesc,vad ca tu esti in tema.Eu am citit si ti-am spus ca par indoielnice.Vina cu argumente,asa e usor sa spui ca stii.
Pentru Ovidiu-S:Biblia nu demonstreaza ca o Biserica duce la mantuire,d-apoi sa vorbim despre mai multe:)Intr-adevar ai spus din efeseni 4

"Este un Domn,O CREDINTA(nu religie,sunt cu totul diferite notiunile),un botez.".Si daca vrei sa vorbim despre primii crestini,pe care ortodoxia ce-i drept ii respecta foarte mult,iti dezvalui ca ei nu erau ortodoxi.Religia ortodoxa este a doua mare religie crestina,care a aparut dupa religia catolica si ea fondata dupa secole bune dupa ce a trait pe pamant Isus.Primii crestini ii cunoastem din scrierile Noului Testament si sa recunoastem ca unele practici ortodoxe de azi le erau cu totul straine.Iar cat despre vorbirea in limbi "shamanica si spiritista"cum ai numita,iti amintesc ca este o practica a primilor crestini amintita in Noul Testament si pe care chiar Biserica Ortodoxa o respecta prin sarbatoarea rusaliilor.Acum ma intreb:cum este posibil sa o numesti in acest fel cand observ ca esti un orotdox convins?Observ ca foarte usor ii catologhezi pe toti ca sectanti,rataciti.Pai vina cu argumente ca asa degeaba acuzam,dar nu cu citate scoase din context si intrepretate dupa bunul plac.Inainte de a-i condamna pe toti informeaza-te,asista chiar la slujbele lor si spune apoi ce "nu este bine".Asa acuze nefondate suntem in stare sa aducem cu totii.Si nu ma cheama teoqur.Cred ca ar trebui sa ne respectam,nu crezi? mai ales ca ne aflam pe un forum crestin.
Tot ce am spus si in celelalte interventii a avut ca scop sa arat si sa argumentez ideea de baza:Credinta si apoi faptele mantuiesc pe om.De aceea respect toate religiile crestine si chiar daca am adus in prim plan anumite fapte a fost sa imi sustin pozitia.