Citat:
În prealabil postat de dragonia
[b]Acum 16 ani am facut un avort si copilul acela m-a demonizat in tot acest timp.Cateodata,noaptea,ii visez manuta pe spatele meu.Am fost la slujbele de SFANTUL MASLU de nenumarate ori si n-am rezolvat nimic.Si acum ma chinuie si mi-e frica ca ma voi imbolnavi.Ce sa fac?
|
Draga Dragonia,
Detaliile tale sunt insuficiente. Ce ai facut in cei 16 ani care au urmat:
1. Te-ai spovedit?
2. Ai urmat un canon de pocainta (de rugaciune, de post, de infranare, etc.) dat de Preot pentru iertarea pacatelor?
3. Mergi la Biserica in mod normal (duminica, de sarbatori)?
4. Dai de pomana in sambata mortilor pentru toti cei adormiti (chiar daca copilasul acela nu poate fi pomenit)? Maine ar fi ocazia!
5. Postesti?
6. Te rogi cand esti acasa?
7. Te-ai decis sa nu mai pacatuiesti, sa te casatoresti si sa ai copiii pe care ti-i da Domnul?
8. Constientizezi ca ai omorat un suflet care nu iti apartinea, fiindca era copilasul Domnului? Dumnezeu da viata, nu noi!
9. Cati copii ai ajutat sau cate femei ai indemnat sa nu faca ce ai facut tu?
10.Incerci sa nu mai dai vina pe copilasul acela sau pe Dumnezeu, ci sa te vezi pe tine vinovata?
Intrebarile pot sa para destul de dure. Nu astept un raspuns din partea ta, decat daca vrei sa-l dai. Esential este sa-ti raspunzi tu la aceste intrebari si sa stii ca acesta ar fi un demers normal pentru un om care dintr-o asemenea cadere se intoarce spre Dumnezeu.
Legat de copilas, spui "copilasul acela m-a demonizat in tot acest timp". Nu-i adevarat, nu copilasul se manifesta, ci constiinta ta iti vorbeste, constiinta prin care te mustra Dumnezeu. Cand ii visezi manuta pe spatele tau eu cred ca e pentru intoarcerea ta, el te iubeste, chiar daca tu l-ai omorat. Si spera ca sa mergi spre Dumnezeu, asta fiind singura lui bucurie. Da-i aceasta bucurie, nu mai astepta!
Elena