View Single Post
Vechi 22.09.2009, 22:49:19
ovidiu-s's Avatar
ovidiu-s ovidiu-s is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Targu Mures
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de teoqur
Vad ca s-au incins discutiile,desi pentru mine totul imi pare foarte clar.In ciuda faptului ca am adus atatea argumente ca sa sprijin ideea ca putin conteaza biserica de care apartii,atata timp cat tu ca persoana ai o relatie buna cu Dumnezeu,tot se mai fac referiri la culte.Toate cultele crestine recunoscute de stat au la baza Sfanta Scriptura,ceea ce este foarte important.Restul sunt considerate secte.
Teoqur, demonstrează cu Biblia că există mai multe "biserici" care sa duca la mantuire. Hristos vorbeste numai de una și de un singur Adevăr.
Iacov 2.10 "Pentru că cine va păzi toată legea, dar va greși într-o singură poruncă, s-a făcut vinovat față de toate poruncile."
Efeseni 4.5 "Este un Domn, o credință, un botez,"
Ioan 8.32 "Dacă veți rămâne în cuvântul Meu, sunteți cu adevărat ucenici ai Mei; Și veți cunoaște adevărul, iar adevărul vă va face liberi"

Celelate sunt erezii. Sectele din rândul cărora provii tu, sunt recente si absolutizează un anumit aspect din ceea ce au inteles fondatorii lor (bolnavi de mândrie) din Biblie.
Asa cum stii si tu, penticostalii si harismaticii pun accent pe "vorbirea in limbi" de tip șamanic și spiritist și pe ceea ce ei numesc "Răpirea Bisericii", adventistii pun accent pe sabat, pe interdicii alimentare, pe disparitia sufletului dupa moartea trupului și pe inexistenta Iadului, Martorii pe numele de Iehova si pe antitrinitarianism, baptistii si crestinii dupa evanghelie pe ceea ce au interpretat ei de la Ioan cap. 3, adica "nașterea din nou" si "experienta mântuirii personale".
La acestea se mai adaugă caracteristicile comune sectelor neo-protestante: respingerea icoanelor, a cinstirii sfintilor, a ierarhiei preoțești, a sfintelor taine, toate lucruri fundamentale pentru Biserica Ortodoxa.
Din această cauză nu poate să facem urmatoarele:
2 Cor 6.14 Nu vă înjugați la jug străin cu cei necredincioși, căci ce însoțire are dreptatea cu fărădelegea? Sau ce împărtășire are lumina cu întunericul? 15.Și ce învoire este între Hristos și Veliar sau ce parte are un credincios cu un necredincios?

Isaia 5.20 "Vai de cei ce zic răului bine și binelui rău; care numesc lumina întuneric și întunericul lumină; care socotesc amarul dulce și dulcele amar! "