Citat:
În prealabil postat de teogur
.Adventistii au fost cat pe ce sa nu fie recunoscuti ca si cult din cauza ca dogma lor excludea ideea ca oamenii pot fi mantuiti si apartinand altor religii.Ulterior si-au revizuit pozitia.
.De exemplu,adventistii pun foarte mult accent pe sabat si pe neconsumarea animalelor"necurate".Unii sustin ca aceste lucruri au fost exclusiv reguli date doar evreilor ci nu si neamurilor,altii deduc ca fiind atat de importante in fata lui Dumnezeu dupa cum vedem in Biblie ar trebui sa le respectam si noi.Totusi,ma intreb de ce nu au imprumutat si circumcizia,printre altele la fel de importante in vechiul testament?Crestinii studiind viata lui Isus au vazut ca in ziua sabatului El a facut multe minuni si a renuntat la strictetea obisnuita cu privire la aceasta zi,si deci folosind un verset,am impresia ca a lui Pavel care spune parafrazand"daca tineti o zi pentru Domnul sa o tineti"au ajuns la concluzia ca se pot aduna la fel de bine duminica in ziua in care a inviat Isus si nu sambata,iar cu privire la folosirea animalelor"necurate" luand ca scut versetul biblic ca "nu ceea ce intra in gura spurca pe om ci ceea ce iese"(iertati-ma daca am modificat putin cuvintele pentru ca le rostesc din memorie),au zis ca pot sa consume linistiti si din aceste animale.Adventistii insa au revizuit aceasta pozitie.
Nu ii critic pentru asta.Chiar cel mai bun prieten al meu este adventist si nu pot decat sa il laud cum incearca sa fie placut in fata lui Dumnezeu.
Ceea ce a fost total pe dinafara Bibliei a fost tocmai prezicerile datelor sfarsitului lumii pe care le-au facut printre altii si unii dintre fondatorii adventismului,cand scriptura spune clar ca nimeni nu stie in afara de Dumnezeu despre Ziua sfarsitului omenirii,nici macar Isus.Stim ca de altfel s-au facut penibili cand in cateva randuri a trecut ziua prezisa fara sa se intample nimic.
|
Teogur, este mai simplu sa fii om cinstit. Pe de o parte spui "nu-i critic" sau "cel mai bun prieten al meu este adventist" iar pe de alta parte faci chiar afirmatii mincinoase despre adventisti.
Hai sa luam pe rand afirmatiile facute de tine despre adventisti si sa le dezbatem. Esti de acord?