Citat:
Īn prealabil postat de lore86
"in ele sunt multe lucruri cu anevoie de inteles pe cei care cei nestiutori si neintariti le rastalmacesc ca si pe celelalte scripturi spre a lor PIERZARE"(citez din memorie, s-ar putea sa fie un pic modificat)
|
Ati citat din 2 Petru 3:16 (aveti o memorie buna). Intr-adevar, Sfantul Apostol Pavel are unele invataturi mai greu de inteles. Cea mai buna metoda pentru a nu da loc rastalmacirilor este aceea de a explica Biblia cu Biblia.
Am "experimentat" aceasta metoda. Cand m-a interesat o tema, am scos din Sfanta Scriptura toate invataturile referitoare la tema respectiva. Am pus toate invataturile la un loc (versetele din Biblie se completeaza si se explica unele pe altele). In final, am ajuns la o concluzie care este in perfecta armonie cu Sfanta Scriptura (Cuvantul lui Dumnezeu).
Imi puteti oferi o metoda mai buna pentru a ne feri de rastalmaciri?
Citat:
Īn prealabil postat de lore86
daca nu cunosti randuiala BO cum poti spune ca unele traditii au ingropat scriptura?
SF Traditie vine in completarea SF Scripturi.deci nu o ingroapa si nu o exclude.
|
Sfanta Scriptura nu are nevoie de completari. Adaugirile la Cuvantul lui Dumnezeu sunt condamnate (Proverbe 30:5-6; Apocalipsa 22:18). Iar Sfintii Apostoli, ne-au invatat inca de pe vremea lor:
"Va indemn sa luptati pentru credinta , care a fost data sfintilor odata pentru totdeauna." (Iuda 3). Stiau ei ceva despre pericolul traditiilor ce aveau sa apara. Tragic este ca unii se si falesc cu traditiile aparute timp de "2000 de ani".