cunosc in comunitatea din care fac parte ,multe cazuri de trecere a unor"stalpi de ortodoxie " practicata ,la culte neoprotestante. am intrebat si am sintetizat raspunsul

reotii,sfintii s iadul! metodologia de sustinere -cea stiuta:citate din VT si Nt cu " a spus" si "a zis"Cateva exemple:episcop sau calugarite la volanul unor limuzine de lux,obligatoriu inmatriculate cu "rai"-opulenta unor chilii sau manastiri ortodoxe;contraargument: modestia bisericilor de cult si a pastorilor! Comunitate rurala ,comitete bisericesti pe masura,scop: sporirea averilor bisericesti(pamanturi cladiri sume etc) Sfinti? poi cum sa ne rugam unor morti??? iadul? locuinta a mortilor! logica nu le mai impune dezvoltare la subiect pt ca nu iti mai raspund! Acum,recunosc ca nu am citit biblia,dar,...recunosc si ca: avem scanteia Dumnezeiasca in fiecare din noi,avem pe Duhul Sfant,avem capacitatea primordiala de a decela binele de rau,avem liberul arbitru dat de Dmnezeu! nu ne sunt de ajuns ,ca impreuna cu Legea pe care o stim ,sa lucram la mantuirea sufletelor noastre? de ce atata lupta pe forma si omitem fondul??