View Single Post
Vechi 18.09.2009, 18:21:08
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de hmiron Vezi mesajul
Vorbesti prostii. Intre descrierile biblice si 1947 nu a existat un stat pe nume Israel.
Nici nu tu spui lucruri prea inteligente. Statul antic Israel e o realitate istorica care nu se bazeaza doar pe scrierile biblice. El este mentionat si în izvoarele egiptene, asiriene etc si a sfârsit cucerit de asirieni si Babilon. Însa eu ma referam nu atât la organizatia statala cât la pamântul patrie al acestui popor.
Citat:
Nici eu nu cred ca e in pericol sa dispara, avand in vedere determinarea evreilor si dorinta americanilor de a-i sustine. Cand insasi Organizatia Natiunilor Unite iti acorda girul, e greu de crezut ca n-ai sustinatori puternici. Dar numai liniste si pace nu e in zona.
Cei care îl sustin nu sunt nebuni. Evreii au fost întotdeauna legati de pamântul tarii lor, chiar si cei aflati în pribegie. Practic nu exista traditie evreiasca fara constiinta pamântului stramosesc iar traditia evreilor e una din cele mai lungi si importante pentru istoria omenirii.

Citat:
Aici iar spui prostii. Eu nu neg nici un popor. Nu neg nici dreptul evreilor de a-si face un stat. Am doar nelamuriri cu privire la modalitatea in care Israelul modern a luat nastere. Dupa mintea dumneata stralucita sunt antisemit sau ma bag in seama aiurea doar pentru ca am tupeul sa-mi pun intrebari.
Populatia majoritara a acestui teritoriu a fost întotdeauna cea evreiasca. Treptat cei mai multi dintre ei au fost covertiti la islam dar evrei mozaici au exisat întodeauna în numar considerabil:
http://en.wikipedia.org/wiki/History...Land_of_Israel

Deci, data fiind istoria neîntrerupta a poporului evreu în teritoriul Israelului, existenta uni stat evreiesc e perfect motivata. Faptul ca evreii islamizati si arabizati vor un stat islamic, e alta poveste. Trebuie sa stii ca acesti arabi constituiau o poplatie redusa, ca crestinii si evreii mozaici din acest teritoriu însumau zeci de procente din totalul populatiei, ca acesti arabi nu au avu niciodata un stat independent si ca nu erau diferiti cu ceva de arabii sirieni, egipteni, iordanieni, adica nu exista o identitate a arabilor israelieni.