Salut, coralina. Nu cred ca te putem ajuta cu sfaturi, tu stii mai bine decat am putea noi sa stim situatia, ai incredere in Dumnezeu, si vei reusi sa iesi. Eu din pacate nu pot sa iti dau niciun sfat, insa doar spun ca daca as fi in locul tau, eu prima data as merge si as vorbi cu ea. As tine seama de ce a spus Iisus, nu mai tin minte exact versetul dar era ceva de genul: ca la oameni orice faceti, Mie imi faceti; daca faceti bine, Mie imi faceti bine, iar daca le faceti rau, mie imi faceti rau. Asa ca as vorbi ca cu Iisus cu ea (poate ca e cam deplasat ce zic eu

) si daca vad ca nu pot sa ma inteleg cu ea, ba chiar ea face pe niznai, atunci m-as pregati cu niste dovezi serioase. Ori m-as duce sa instalez pe ascuns pe calculatorul ei un program care iti arata toate lucrurile care le-ai facut pe calculator, ori i-as face niste poze cand ea se joaca in succesiune temporala, ori pur si simplu orice alte dovezi. Si apoi m-as prezenta sefului. As vorbi si cu el frumos, ca cu Iisus, si as vedea cum se comporta. Mi-as da seama din comportarea lui daca acea colega de a ta e preferata sefului, sau doar ca seful habar nu are ce se intampla pe sectie. In cazul doi, ca sa il conving, as scoate atunci si dovezile, dar l-as ruga sa adopte o solutie care sa fie buna cu colega ta si sa ii dea sansa sa se indrepte.
E adevarat ca ceea ce am scris nu e prea spiritul ortodox. Spiritul ortodox e acela de a tacea, a-ti vedea de treaba ta, si a multumi Domnului ca iti trimite necazuri pentru ca prin astea ti se spala pacatele.
Dar, totusi, cateodata putina combativitate nu strica. Iacov ajunsa sa se bata fizic cu Dumnezeu.