Citat:
În prealabil postat de Fani71
... Pentru ca Harry Potter nu este o carte satanica, nici pe departe. Este o carte foarte buna in care este vorba despre lupta dintre bine si rau, raul fiind foarte clar definit. Voldemort se caractrizeaza prin dragostea de putere si lipsa oricarei alte forme de dgagoste. Vrajitoria este un mediu literar in carte, si se stie ca literatura pentru copii este plina de vrajitori, zane, etc; povestile, dar si literatura moderna, mai ales cea englezeasca.
|
Doamne fereste! Cum poti spune asa ceva? Biblia este ceva facultativ pt tine?
"Iar pe vrajitori sa-i omorati cu pietre, sa nu-i lasati sa traiasca!" Vezi ca nu scrie "iar pe vrajitorii rai sa-i omorati" ci "pe vrajitori". Incercati sa nu fiti si cu Dumnezeu si cu mamona in acelasi timp! E adevarat ca dupa Legea Noua nu mai omoram vrajitori dar asta nu inseamna sa-i imbratisam!
"se stie ca literatura pentru copii este plina de vrajitori, zane"- pai este o mostenire pre-crestina cand oamenii aveau zeitati, faceau jertfe la duhuri etc. Credeam ca cel putin astia care ne credem crestini ortodocsi am depasit acea perioada...
Citat:
Toti cei care critica aceasta carte am constatat ca nici nu au citit-o.
|
Am vazut unul din filme si mi-a ajuns! Sa inteleg ca trebuie sa citesc si literatura "alternativa" mai nou?? Cea crestina nu este suficienta? Nu e suficient ca sunt asaltat prin toata massmedia cu chestii pacatoase si sunt invatat/indemnat la pacat si cadere?
Citat:
Mai bine sa cenzuram filmele care fac elogiul violentei si al puterii samd, decat cartile bune care ii invata pe copii ce este raul.
|
Si alea ar trebui sa fie difuzate doar pentru parinti nu si pt copii.
Citat:
"Sa consideram magia ca pe ceva obisnuit..." Pai daca e pe asa, ar trebuis a desfiintam si povestile cu zmei si feti frumosi.
|
Fat Frumos nu utiliza magia, nu era vrajitor, nu vad legatura cu discutia noastra.
Citat:
Sa incercati voi sa faceti vraji dupa formulele fanteziste din Harry Potter sa vedem ce iese!
|
Adica tu ma indemni sa incerc sa fac vraji eu crestin fiind?? Tu pe cine de fapt slujesti?
Citat:
În prealabil postat de ai2
Asta o face cel mai bine religia predata in scoli. Daca nu s-ar preda religie si copiii n-ar merge la biserica imaginatia lor nu s-ar sataniza pentru ca pur si simplu n-ar sti de Satana!
|
Nu este nimic rau in a sti despre pericolul vrajmasului. Nu confundati a informa/preveni cu a promova.
Citat:
În prealabil postat de ai2
Asa cum scrie in Biblie? Ma refer, de exemplu, la Moise care prin sprijinul lui D-zeu a facut vraji mult mai sofisticate decat amaratul de Harry Potter!.
|
Nu confunda minunile Dumnezeiesti cu vraja! O faci rau intentionat si vei raspunde pentru rautatea ta!