Doamne ajuta!
Eu stiu ca Dumnezeu este Creatorul meu, deci relatia mea fata de EL trebuie sa fie, si este, una de supunere. De aceea ma rog fie in picioare, fie in genunchi. Se intampla sa citesc un acatist cand calatoresc, atunci citesc dupa cum ma aflu, sezand sau la birou (am cateva rugaciuni in calculator...).
La inceput (nu a trecut chiar mult timp) citeam in pat si, sincer, acum imi este rusine, n-as mai putea sa fac asta, pentru ca daca unui om caruia ii arat respect ii vorbesc intr-o pozitie "decenta", atunci Lui, Celui ce prin bunatatea Lui m-a creat, cum as putea sa ma adresez?!...sa Il rog (sa ma ierte, ajute, ridice, incurajeze...vedeti cate poate!!!). Dumnezeu nu este prietenul meu este "Seful" meu, cu El nu stau la o cafea sa mai barfim un pic...Lui ii spun neputintele mele si Il rog sa ma ajute, sa FACA MINUNI (ceea ce eu nu pot si nici un alt prieten de al meu).
So, parerea mea, rugaciune se face in genunchi sau in picioare, cu mici exceptii sezand sau in pat (Parintele Cleopa ne indruma sa facem asta doar in suferinte fizice, boli).
|