View Single Post
Vechi 11.09.2009, 08:21:18
C0rneliu C0rneliu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.04.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de konijiro Vezi mesajul
Uita-te pe link-ul pe care ti l-am dat eu. Nu e nimic la misto acolo, cu toate ca site-ul e, intr-adevar, american:)
Contra-argumentele la sansele infime de formare a proteinelor, mie personal nu mi se par foarte grozave, ba dimpotriva ridica cateva semne de intrebare cu privire la coerenta lor astfel:
1. "However, biochemistry is not chance, making the calculated odds meaningless." si "Biochemistry produces complex products, and the products themselves interact in complex ways." Din aceste 2 fraze s-ar deduce ca biochimia poate realiza produse complexe foarte usor. Insa conform wikipedia, biochimia este: "Biochemistry is the study of the chemical processes in living organisms." O definitie care pare mult mai aproape de adevar. Deci, biochimia nu produce proteine sau alte structuri moleculare, ci mai mult le studiaza. Din lumina acestei simple definitii contra-argumentul 1 se clatina.

2. "The calculation of odds assumes that the protein molecule must take one certain form." Da, si acea forma presupusa este cea mai simpla. "Any calculation of odds must take into account all possible molecules (not just proteins) that might function to promote life. " Cum?? Deci, ar trebui luate in calcul toate moleculele posibile, nu doar proteinele? ? Pai, proteinele sunt formate din molecule! Molecula este componenta structurala a proteinei. Nu-mi este clara deloc aceasta diferentiere!

3. "The first life would have been very much simpler." Mai simple decat ce? Un exemplu s-ar putea? Sau doar "credem"? Pai, parca eram oameni de stiinta, nu? As dori o dovada care sa sprijine acest contr-argument.

4. "innumerable trials". Incercari... hmm, interesant! De ce trebuiau sa existe aceste incercari? Daca stiinta imi spune ce anume a determinat aceste incercari, s-ar putea sa ma convinga. De ce ar fi trebuit sa existe o continua efervescenta din acest punct de vedere? Doar ca sa scada sansele? Slabut argument...