View Single Post
Vechi 10.09.2009, 09:43:10
condor
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iustin32 Vezi mesajul
ca sa nu mai vorbesc despre faptul ca in toata istoria lumii, toate religiile au crezut in viata sufletului de dupa moarte numai pe voi v-a inselat atat de tare diavolul teolog care tot cu texte din Scriptura a vrut sa-L insele si pe Hristos, incat nici macar aceasta nadejde nu aveti, a vietii sufletului dupa moarte. Va plang .
Spuneti neadevaruri. Noi credem cu tarie in revenirea Domnului Iisus Hristos (doar suntem adventisti), invierea mortilor si viata vesnica.

Dvs. credeti in viata vesnica, fara inviere. Noi nu concepem, ca cineva sa moara si totusi sa traiasca. Credem ca cel mort va fi inviata si va avea viata vesnica. Asa ne invata, in repetate randuri chiar Domnul Iisus Hristos ("si, Eu il voi invia in ziua de apoi")

Citat:
De unde ai scos ca noi nu am crede in inviere cand noi marturisim la fiecare Sf Liturghie cand spunem Crezul: ,,...astept invierea mortilor si viata veacului ce va sa fie. Amin!,,
Una este sa crezi cu adevarat, alta este sa repeti expresiile dintr-o slujba. Dvs. voiati sa demonstrati "nemurirea sufletului" chiar din versete care vorbesc despre inviere (veti vedea, chiar intr-un exemplu de mai jos). Si mai spuneti ca, "de unde am scos-o ca nu am crede in inviere". Ce rost mai are invierea pentru dvs., daca omul este nemuritor (adica sufletul constient, cu simtaminte trupesti, sentimente, ratiune, etc.)? Haideti sa vorbim despre inviere (poate deschideti dvs. o discutie). Cred ca nu ati mai fi asa de patimas in demonstratii.

Citat:
Chiar versetul postat de tine are doua parti ,,Voia Tatalui Meu este ca oricine vede pe Fiul, si crede in El, sa aiba viata vesnica,,, e una si alta e [b],,si Eu il voi invia in ziua de apoi". Ce viata vesnica mai e aia cand omul moare cu tot cu suflet pentru mii de ani in cazul Apostolilor si crestinilor de acum 2000 de ani, iar sufletul ii dispare dupa cum spuneti ratacitii de voi???!
Domnul Iisus Hristos ne vorbeste despre viata vesnica pe care o vom avea dupa ce vom fi inviati. Pentru dvs., spusele Domnului Iisus Hristos nu au nici un inteles, sau va incurca. Intelegeti totul pe dos si faceti din invierea pe care ne-o va da Domnul, un simplu formalism (ca oricum, noi suntem nemuritori).

Citat:
Plus de asta versetele postate de tine sunt din Vechiul Testament in care nu s-a cristalizat o invatatura temeinica despre viata sufletului dupa moarte
Interesanta afirmatie. Dumnezeu vorbeste, in Vechiul Testament, prin proorocii Sai, iar noi punem la indoiala Cuvantul Domnului. "Dupa ce a vorbit in vechime parintilor nostri prin prooroci, in multe randuri si in multe chipuri, Dumnezeu..."(Evrei 1:1)

Citat:

16. Dar Dumnezeu va izbăvi sufletul meu din mâna iadului, când mă va apuca. (Ps. 48,16)
Termenul corect, in traducerea psalmului este "locuinta mortilor", nu iad (care presupune o pedeapsa). Ca sa intelegeti corect acest psalm, am sa va mai dau unul , aproape identic, scris de David si explicat de Sfantul Apostol Petru.

"Caci nu vei lasa sufletul meu in locuinta mortilor." (Psalmul 16:10 - varianta Cornilescu)
Este un psalm mesianic, care vorbeste despre invierea Domnului Iisus Hristos. Acest lucru este explicat foarte clar, de Sfantul Apostol Petru, in Fapte 2:25-36. "Despre invierea lui Iisus a proorocit si a vorbit el, cand a zis ca sufletul lui nu va fi lasat in locuinta mortilor" (Fapte 2:31) Deci, vorbim despre inviere nu despre nemurirea sufletului.

Citat:

6. Domnul omoară și învie; El coboară la locuința morților și iarăși scoate.
(I Regi 2,6)
Nu mai comentez aceste verset. Tot despre inviere se vorbeste (nu despre nemurirea sufletului).

Citat:
Daca in VT duhul intelepciunii se transmitea prin punerea mainilor, pastrandu-se invatatura nealterata, la fel s-a intamplat si in NT, numai voi nu credeti in inselarea voastra.
Eu am gasit un alt mod de a primi intelepciune. Il spune chiar Cuvantul Domnului:
"Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos, ca sa inete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire..."(2 Timotei 3:16)