View Single Post
Vechi 09.09.2009, 18:04:52
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de condor Vezi mesajul
Nu incercati sa puneti ortodoxia deasupra protestantismului, prin mijloace incorecte, in ceea ce priveste botezul. Nu este adevarata afirmatia dvs. In plus, botezul pruncilor nu este in conformitate cu invataturile si practicile Domnului Iisus Hristos si ale Sfintilor Sai Apostoli (gasite numnai in Sfanta Scriptura). Asa ca se descalifica din start, nemaifiind nevoie de vre-o comparatie.
Uite aicea ce ai spus. Uiti de la mana pana la gura? In cazul asta am sa te rog sa citesti de la inceput in intregime toate posturile mele in threadul asta, cred ca le-ai tratat cu superficialitate.Tu o tii pe a ta , una si proasta.Pana acum nu ai venit cu nici o dovada ca nu s-au botezat sau crestinizat copii sau prunci.In schimb sunt mai mult decat destule argumentele si dovezile care dau de inteles ca , chiar si pruncii se botezau, la fel cum ne spun si Sfintii Parintii ai primelor veacuri , si cum marturiseste si ucenicul Sfantului Apostol Ioan, Policarp despre sine ca de 86 de ani a servit pe Domnul , el traind 86 de ani.Ceea ce uiti si incerci sa excluzi facandu-le sa para neinsemnate sunt botezurile primite de toti casnicii , si de toata familia; ma gandesc ca atunci cand zice tot sau toti nu exclude pe cineva.De asemenea vedem inca de la inceput in Fapte necesitatea botezului si cum apostolii au botezat crestinizand neamurile.

In legatura cu credinta, unde spune ca credinta trebuie neaparat sa fie precedata botezului?Sau de unde stii tu, ca copiii(sugarii) nu au credinta?Ai uitat de pruncii aceia care au strigat la intrarea Domnului in Ierusalim de au maniat si pe farisei?Sa te mai intreb ceva, ce credinta avea Pavel(Saul) cand a fost botezat?

Mi se pare lipsa de respect sa numesti Botezul Ortodox fals.Incearca sa mentii tonul jos si nu uita ca esti pe un forum ortodox.Nu mergi la cineva acasa ca sa arunci cu noroi in el.Ortodoxia e de 2000 de ani.
Reply With Quote