Subiect: Scopul nuntii
View Single Post
Vechi 08.09.2009, 10:25:54
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de E_my Vezi mesajul
Scopul casatoriei este in primul rand mantuirea familiei nou formate, iar apoi nasterea de copii..Asta nu este parerea mea proprie,mi-am format-o dupa ce am mai citit cateva carti..

Aici gasiti la download mai toate cartile existente pe piata despre castorie..citind ne putem lamuri daca smintim si inselam cu parerile noastre sau nu:
http://tainacasatoriei.wordpress.com/carti/

Cred ca stiti deja raspunsul la intrebarea "scopul casatoriei", vreti doar sa vedeti ca nu sunteti singurele care "calca stramb", ca sa va inselati cu gandul "astea sunt vremurile"..

Nimeni nu a spus ca impreunarea sotilor se va face strict pentru procreare si atata timp cat casatoria este vazuta ca un mijloc impotriva desfranarii,e de la sine inteles ca asta este firea omului, slaba si cazuta spre placere..deci se impreuneaza de placere, nu "obligat de scopul casatoriei"

Deci nu mai cautati citate care va suna a "metoda calendarului acceptata"..NU este

Parintele Arsenie Boca recomanda metoda calendrului doar cuplurilor care aveau rh diferit, si o nastere ar fi curmat poate cu moartea cuiva(atunci nu erau solutii pentru problema asta ). Parintele a fost un sfant inca din timpul vietii, deci eu il cred..

Nu am nici un drept sa va judec, probabil ca daca as fi casatorita as vedea cu alti ochi aceste aspecte si nu as mai fi atat de batoasa cand vine vorba de acest subiect

Multa dragoste si nu uitati vorbele unui parinte:"Dureaza exact o viata sa te mantuiesti!"
E_my, multumesc pentru lista care contine multe carti frumoase pe carele stiu si eu (si care nu sunt de parerea parintelui Arsenie Boca), multe pe care nu le stiu inca.
Ai poate dreptate cand zici ca daca ai fi casatorita ai vorbi poate altfel.
Tu pari sa zici ca unii de aici, dintre care banuiesc, eu, cautam citate ca sa ne indreptatim modul de viata neconform de fapt cu credinta ortodoxa. Ei bine, eu nu am spus aici nimic despre modul meu de viata, asa ca te rog sa nu judeci unde nu cunosti. Eu discutam aici despre intrebarea Annei, care este scopul casatoriei, intr-un mod pe care il doream obiectiv, desi recunosc ca este trecut si prin prisma experientei.

Si mi se pare ca sunt altii aici care vor sa vada si sa auda numai o anumita fateta a lucrurilor, iar la cealalta sunt surzi si orbi, oricate citate le-ai da, fie ele si din sfintii parinti si oricat de clare. ;-)
Sper pentru voi, cei care ganditi asa, sa fiti totusi pe calea cea buna cand va veti casatori, pentru ca in acest domeniu nu exista cale unica, asta tot incerc eu sa zic. Sper pentru voi ca mantuirea sa fie scopul si urmarea casatoriei, chiar daca in alt fel decat pentru altii.
De asemenea va doresc sa aveti forta si curaj sa va cresteti cei 10, 15 copii, sau mai multi, cati ati face daca nu ati tine de loc seama de ciclul fertilitatii (care se reflecta in metoda canedarului) ;-)