Scopul casatoriei este in primul rand mantuirea familiei nou formate, iar apoi nasterea de copii..Asta nu este parerea mea proprie,mi-am format-o dupa ce am mai citit cateva carti..
Aici gasiti la download mai toate cartile existente pe piata despre castorie..citind ne putem lamuri daca smintim si inselam cu parerile noastre sau nu:
http://tainacasatoriei.wordpress.com/carti/
Cred ca stiti deja raspunsul la intrebarea "scopul casatoriei", vreti doar sa vedeti ca nu sunteti singurele care "calca stramb", ca sa va inselati cu gandul "astea sunt vremurile"..
Nimeni nu a spus ca impreunarea sotilor se va face strict pentru procreare si atata timp cat casatoria este vazuta ca un mijloc impotriva desfranarii,e de la sine inteles ca asta este firea omului, slaba si cazuta spre placere..deci se impreuneaza de placere, nu "obligat de scopul casatoriei"
Deci nu mai cautati citate care va suna a "metoda calendarului acceptata"..NU este
Parintele Arsenie Boca recomanda metoda calendrului doar cuplurilor care aveau rh diferit, si o nastere ar fi curmat poate cu moartea cuiva(atunci nu erau solutii pentru problema asta ). Parintele a fost un sfant inca din timpul vietii, deci eu il cred..
Nu am nici un drept sa va judec, probabil ca daca as fi casatorita as vedea cu alti ochi aceste aspecte si nu as mai fi atat de batoasa cand vine vorba de acest subiect
Multa dragoste si nu uitati vorbele unui parinte:"Dureaza exact o viata sa te mantuiesti!"