View Single Post
Vechi 07.09.2009, 14:00:45
teatru-copii teatru-copii is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.08.2009
Locație: Botosani - Saveni
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru teatru-copii
Implicit forma sau continut

Citat:
În prealabil postat de danyel Vezi mesajul
E foarte adevarat ca nimic nu poate inlocui rugaciunea de obste, cea in biserica, dar.. eu aici vorbeam despre acea rugaciune pe care o face fiecare seara inainte de culcare, vad ca s-a cam deviat de la subiect, in fine,
Multumesc de indemnul de a ne ruga pentru aproapele, ai dreptate, e chiar una dintre porunci "iubeste-ti aproapele.." si evident ca nu il poti iubi daca nu te rogi pentru el
In ceea ce priveste rugaciunea in comun cu familia, da ar fi o adevarata binecuvantare pt fiecare casa dar ce facem ca sunt atatea familii in care nu toti membrii impartasesc valorile credintei sau nu toti si le insusesc la un nivel care sa ii faca sa se roage impreuna, de multe ori am observat ca in familiile in care parintii au fost "spalati pe creier" de regimul comunist, doar copii se mai roaga cand si cand, dar parca pe ascuns ca nu cumva sa-i prinda si sa zica "wai, te rogi?"
Nu este foarte important felul (ca forma) in care te rogi individual. Conteaza sentimentul, toata fiinta sa se deschida in fata lui Dumnezeu. In rest am vazut ca ai o carte de rugaciuni, o citesti bine si pentru inceput e destul. Restul vei intelege singur, vei descoperi, vine de la sine.

Daca vrei totusi mai mult, pentru seara (chiar miezul noptii) cel mai bine este sa citesti Paraclisul Maicii Domnului. De obicei gasesti indicatii unde se fac metanii si inchinaciuni. Daca faci acest lucru mai mult cu inima, atunci poti sa-ti inchipui ca ai un scut de nepatruns in jurul tau si te afli la sanul celei mai bune mame.

Stiu ce spui despre familie, tocmai tinerii, chiar si copiii pot fi misionari ai lui Hristos in familie, e foarte bine in aceasta privinta sa-si manifeste credinta. Este o marturisire a lui Hristos ce nu va ramane nerasplatita. Sunt atatea exemple de sfinti - Sfanta Filoteea, Varvara si multi altii care au marturisit pe Hristos impotriva parintilor. Este si motivul pentru care am pus problema in acest fel.

Doamne ajuta!
Reply With Quote