View Single Post
Vechi 07.09.2009, 10:39:45
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Am pus o intrebare legitima, ce inseamna educatie religioasa in scoli. Ca sa iti arat asta, desi ma chinui destul de mult cu colturile capului, te-as ruga sa imi spui parerea ta cu privire la introducerea sau nu in programa scolara a invatamintelor din urmatorul paragraf din biblie:
„Dacă vine cineva la Mine, și nu urăște pe tatăl său, pe mamă-sa, pe nevastă-sa, pe copiii săi, pe frații săi, pe surorile sale, ba chiar însăși viața sa, nu poate fi ucenicul Meu.
Iti multumesc anticipat
Hristos nu indeamna la ura, dom'le, stii bine asta. Eu inteleg versetul de mai sus asa: daca cineva nu Ma pune pe primul loc in inima sa, mai presus de familie sau de prieteni, nu este ucenicul Meu. Cum in multe din familiile noastre gasim atei, eretici, "ortodocsi" ignoranti, impatimiti cu tot felul de vicii samd, versetul se aplica in mod clar: ori asculti de ei si-ti pui in pericol mantuirea, ori asculti de Hristos si ai parte de viata vesnica. E vorba de lepadarea de lume (= raul din lume sau din familie) si e vorba de lepadarea de sine, de raul din suflet, de egoism si de celelalte pacate care ne despart de Hristos.

Dar poate ma insel si ma corecteaza expertii de pe forum.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote