In psihologie exista un principiu: Cu cat cunosti un fenomen mai putin, cu cat esti mai departe de el, cu atat ai tendinta din ce in ce mai mare de a-l respinge.
Asa se intampla si in polemica: "a mea e mai mare decat a ta" sau "eu sunt mai destept decat tine".
Fenomenele, se cunosc intrinsec si nu extrinsec. Ori, a face dovada cunoasterii corecte, obiective a fenomenului este necesara o debarasare de propriile prejudecati.
Azi e la moda sa fii ateu, in anii 90 - 92 era invers.
Biserica e confundata cu un partid politic, iar preotii vazuti ca un fel de activisti de partid.
De partea cealalta ateii sunt vazuti ca un fel de "anticristi", iar logoreea lor ca pucioasa ce vine din pamant.
Daca vrei sa dovedesti ceva cerceteaza si nu-ti mai da cu pararea gratuit, nu mai pune etichete rautacioasa, ci cauta cu inima deschisa.
Cati dintre noi am scris pe marginea subiectului vreo 5 -7 carti?
Cati dintre noi am studiat sursele (greaca, latina, aramaica, araba, siriaca) si suntem competenti sa declaram ca +1000 sunt imbecili?
Scoaterea religiei din scoli va fi rezultatul unui gest politic.
Imi aduc aminte cand am fost la Aushwitz.Atunci mi-am dat seama ce este omul in fata mortii......nimic.....praf...cenusa.........restul ..........doar o pala de vant.
Asa cum un barbat nu va intelege niciodata dragostea dintre mama si prunc tot asa un ateu nu va intelege niciodata relatia reala, fireasca, nedisimulata dintre un crestin si Dumnezeu.
Expresia credintei sta in iubirea plina de ratiune, intr-o iubire ce se arata prin jertfa, smerenie, ingaduinta si multa rabdare.
|