Lovemariuta, si eu am varsta ta si am trecut si eu prin ceva asemanator cu ce ai trecut tu,in sensul ca stiu ce inseamna disperarea si iubirea oarba si inselatoare, dar in acel timp nu aveam parinte duhovnic si de aceea rataceam asa... Parintele meu mi-a spus clar: Daca va fi voia Domnului sa ramai cu el, vei ramane, daca nu, nu. Ai rabdare si asteapta, nu face prostii!
Degeaba ti-as spune eu acum ca sunt in asentimentul celor care au scris pana acum si te-au indemnat de bine sa il uiti si sa pleci, pentru ca stiu ca aceste vorbe nu te vor atinge decat foarte putin. Uite-te putin in jurul tau si ai sa iti dai seama ce viata te-ar astepta alaturi de el. Sa zicem, treaca de la noi, ca ar accepta sa isi paraseasca familia pentru tine (desi un musulman nu face asta), cum ai putea trai tu cu constiinta ca ai despartit o femeie si doi copii mici de tatal lor? Cum ai putea trai tu cu constiinta ca ti-ai tradat principiile, religia? Asa cum si-a inselat sotia, asa te va insela si pe tine. Iarta-ma, dar ce crezi ca ai tu in plus fata de femeia care i-a daruit doi copii, care e de aceeasi religie cu el, care a fost crescuta in mijlocul acelorasi obiceiuri si mentalitati? O sa spui ca te iubeste, dar, asa cum te intrebai si tu, de ce oare nu poate parasi totul pentru a fi cu tine? Nu iti irosi anii alaturi de cine nu te merita! Stiu cat de greu este si stiu ca ratiunea nu face nimic in astfel de cazuri, insa rugaciunea face minuni. mergi la o biserica, cauta-ti un duhovnic si roaga-te sa se faca voia Domnului, ca El stie mai bine de ce avem fiecare nevoie. Te rog sa ma ierti daca am fost mai dura, dar nu suport cand vad atatea si atatea fete inselate... Tu ai sacrificat pana acum multe pentru el, dar te rog sa nu iti sacrifici si credinta pentru nimeni in lumea asta!