Rascruce de drumuri
Eu insumi sunt un pacatos, incerc sa-ti dau cateva sfaturi, nu stiu daca sunt neaparat cele mai bune.
Cazul cel mai fericit ar fi ca el sa se boteze, dar botezul trebuie sa-l faca din convingere, nu in urma unor presiuni. Acum se pune urmatoarea intrebare: de cine se teme, de atitudinea rudelor, de faptul ca in tara de unde provine convertirea la crestinism se pedepseste sau efectiv se teme de o pedeapsa divina?
Daca e vorba de una din primele 2 situatii enumerate, e simplu, puteti face botezul si casatoria in taina, numai cu nasii. In cazul in care se teme ca isi va atrage pedeapsa divina, problema se complica. Numai Dumnezeu te poate ajuta. Daca Il cunoaste pe Hristos putin cate putin, cred ca va recunoaste in El pe Fiul lui Dumnezeu. Poti, de exemplu sa-i povestesti intamplarea cu cei 2 generali musulmani care pazeau Biserica Sf. Mormant in preajma sarbatorii Invierii. Cand a vazut Sf.Lumina, unul dintre ei s-a minunat si l-a marturisit pe Hristos, fiind pe loc martirizat de celalalt.
Cel mai bun lucru pe care il poti face e sa te rogi staruitor Maicii Domnului, celei grabnic ajutatoare.
|