Citat:
În prealabil postat de sophia
@cristina2012
@ Costel - asa gandesc si eu, dar nu reusesc sa aflu concret zilele, macar pentru postul alimentar, ca in rest sunt derutata complet.
Si ti-am mai spus: eu sunt cu Dumnezeu 6 zile intregi (cu rugaciuni, biserica etc.)si cu sotul 1 seara. E destul?
|
Eu cred ca este foarte simplu, postul de mancare presupune si postul de de relatii trupesti iar dupa randuiala, postul este legat de ziua bisericeasca, care incepe la terminarea vecerniei si tine pana la vecernia urmatoare.
Duhovnicul meu ne-a dat canon sa tinem post de miercuri de la ora 00.00 dimineata pana la 23.59 seara (bine..nu s-a exprimat chiar asa), iar eu cu sotia mea asa tinem, in concluzie trebuie tinuta randuiala data de duhovnic.
Oricum, din cate stiu eu, nu exista post de mancare fara post de relatii trupesti, postul le presupune pe amandoua plus altele..... :)
Legat de "relaxarea" parintelui la care mergeti, nu este o problema, va puteti sfatui si cu alti parinti duhovnicesti si puteti tine o randuiala cat mai buna (ma refer la rugaciune, post etc.), chiar daca parintele vostru nu va cere asa ceva in mod special.