Anna, indraznesc sa te intreb cati ani ai. Eu am 21 de ani, dar daca tu ai depasit aceasta varsta, atunci nu ar avea niciun sens sa iti povestesc experienta mea, care nu este neaparat despre gelozie, ci despre iubire de sine confundata cu iubirea fata de cineva, in care si gelozia a fost un element prezent, insa nu atat de pregnant...
Referitor la ceea ce ai spus tu, ca te consideri o regina, iata ca am gasit si eu un pasaj in care si iubirea este comportata cu o regina, insa este regina virtutilor - "Iar prima dintre toate virtutile, imparateasa si doamna lor este iubirea" (Sf. Simeon Noul Teolog, Imne). Iubirea in sine este imparateasa, indragostitul doar tanjeste sa fie imparat...
Oricum, pentru problema ta cred ca cel mai bine ar fi sa vorbesti cu duhovnicul tau. Consider ca toti cei care ti-au raspuns au vorbit cu dreptate si au vrut sa iti fie de folos, insa este o problema atat de complicata, incat cauzele ei (care pot fi multiple, dupa cum s-a spus, lipsa de incredere in tine sau in partenere, iubirea de sine, egoismul, firea sau toate la un loc) pot fi identificate numai de catre cineva care te cunoaste foarte bine, in speta, duhovnicul. Mult succes in lupta! Numai ca mai intai trebuie sa identifici cu ce anume ai de luptat, adica sa gasesti cauza geloziei! Raspunsul e numai in tine. Roaga-l pe Dumnezeu sa iti arate ce trebuie sa faci.
|