View Single Post
Vechi 02.09.2009, 04:12:43
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Da, Cristi, eu asa consider, ca anumite lucruri prevazute la vremea aceea de Sf. Parinti nu sunt azi si aici normale, sunt exagerate. Pentru ei era f.normal si natural, pentru ca acei oameni duceau altfel de viata si aveau o cu totul alta alimentatie tot timpul si nu numai in anumite zile.
La fel vor gandi poate si generatiile viitoare despre noi si ceea ce se va ma hotari de teologi ai zilelor noastre.
Ma surpinde ca este asa de greu de priceput si acceptat si nu pot sa va inteleg. Nu-mi imaginez nici ce fel de viata duceti voi si de fapt ce cereti de la noi cei mai moderati si cum vedeti voi credinta pentru voi.
Si ca sa discutam concret incearca sa-mi spui sincer:
1. Tu esti casatorit - ai zile si ore in care ii spui sotiei: scuza-ma este canon si nu pot? Sau timp de 40 zile la rand in posturi? Ti/vi se pare ca sunteti ne-curati in casatorie.
2. Esti vegetarian exclusiv?
3. O pui sa umble cu fuste lungi si basmale, ii interzici panatalonii? O consideri ne-curata si pacatoasa cand este in anumite zile sau/si este lauza?

Dupa ce imi raspunzi la asta sincer, mai vorbim.
Si inca ceva: tu consideri ca ai o comuniune cu Dumnezeu numai in anumite zile, iar in rest tragi perdeaua si te duci cu sotia, si mananci o friptura?
Eu nu sunt asa.
Eu sunt mereu cu Dumnezeu, nu sunt ipocrita. Si EL stie f.bine ce fel de viata duc si ca nu-l uit niciodata, sau il neglijez pentru ca sunt cu sotul, sau beau o cana de lapte.
Iar desfranarea este pentru mine altceva: sa te duci cu un barbat tot timpul, sau cu mai multi, sa-ti inseli sotul, sa te distrezi in mod indecent si obscen, sa traiesti in petereceri, sa te imbuibi intr-una cu mancare si bauturaetc.
Incerc sa fiu o crestina buna, dar am anumite limite omenesti. Nu pot fi sa si n-am sa fiu niciodata o sfanta. Sunt doar un om cu destule necazuri si incercari.
Si cand citesc anumite idei aici si la anumiti teologi ma cuprinde groaza si nu inteleg ce se doreste de la noi oamenii si cine suntem de fapt.
Nu credinta si nu Dumnezeu imi sunt impovaratoare, ci ceea ce vor oamenii.
Pentru ca eu simt si cred ca Dumnezeu nu vrea de la noi ceea ce scrie in acele canoane, nu vrea sa fim ne-oameni.
EL ne-a creat oameni si nu sfinti.
Sofia, Sofia, Sofia ! Păi draga mea nimeni nu-ți impune ceva cu forța , de vrei și poți toate le respecți , nemaifăcând atâta teorie și filozofie deșartă , și apoi oare noi suntem atât de dependenți de sex precum lași tu tot timpul să se înțeleagă ? Nu, nu cred ! Eu draga mea Sofia, am intrat în al 26-lea an de căsnicie pe 31 august, am un ditamai băiatul de 25 de ani și de vreau să mai am copiii, nu mai pot pentru că soția a fost operată ( de cele femeiești ) în urmă cu 2 ani. Draga mea Sofia, atât îți spun : de poți și vrei , toate se pot respecta, de nu , spovedește-te cu toate ce-ai făcut , sau alege calea ce-ți dorești, dar te rog suflet drag, o țâră mai multă smerenie ( o țâră, atât, și nimic mai mult ) .