Subiect: interpretari
View Single Post
Vechi 01.09.2009, 17:52:56
dorinastoica14
Guest

Implicit

Citind postarea inițială a topicului acestuia am mers cu gândul la părintele Teofil Pârâianu.Cred că domnia sa este răspunsul la această întrebare.
Lumina care îi călăuzește viața este lumina ce vine din lăuntrul său căci este orb din naștere.

Și totuși atunci când cineva orbește se spune că acea persoană are păcate mari.!
Sunt și mulți sfinți făcători de minuni ale căror rugăciuni spuse cu credință aduc vindecarea de orbire:sfântul Mucenic Longhin(16 octombrie),Sfântul Mucenic Pantilimon din Nicomedia(27 iulie),Sfântul Mucenic Epimah(31 octombrie),Sfântul Mucenic Iulian(8 ianuarie),Sfinții Chir și Ioan Doctorii cei fără de arginți,Sfântul Mucenic Filimon(14 decembrie),Cuviosul Ioan Postitorul(2 septembrie),Sfânta Callistena și mulți alții cu ale căror rugăciuni Doamne Iisuse Hristoase fă să fie ochiul nostru sănătos și sufletul curat.
Sfintele Evanghelii fac dese referiri la minunea redării vederii de către Iisus Hristos multor orbi.
Vindecării unui orb din naștere biserica i-a consacrat o duminică(duminica a șasea după Paști).
Orbirea este o boală cumplită (spun aceasta deoarece am lângă mine o mamă care a orbit) și pe lângă neputința de a te bucura de toate frumusețile din jurul tău mai porți și povara gândului că sunt în tine păcate grele care nu au fost curățite.

RUGĂCIUNE CĂTRE MÂNTUITORUL HRISTOS
Hristoase,Lumina cea adevărată.Care luminezi și sfințești pe tot omul care vine în lume,să se însemneze peste noi lumina feței Tale,ca într-însa să vedem lumina cea neapropiată.Îndreptează pașii noștri spre lucrarea poruncilor Tale,pentru rugăciunile Preacuratei Tale Maici și ale tuturor sfinților Tăi.Amin,
Reply With Quote