Citat:
În prealabil postat de sophia
@cristiboss - Ma raportam in acest fir, la discutia cealalta, de la capitolul "Nunta".
Nu stiu ce anume amestec. Si spun exact ceea ce spuneai si tu aici. Dar vad ca-ti mai schimbi parerile si cam des.
In rest am cam explicat problema mea.
Vroiam sa stiu, sa inteleg de ce esti considerat automat pacatos, ne-curat si in alt fel daca nu respecti niste canoane, si de ce este nevoie de canoane care sa ne reglementeze viata privata, relatia cu sotul, sentimente, etc.
Cred ca putem judeca si singuri si maturi deciziile noastre, pürin modul in care stim si simtim credinta.
Asa cum scriu multi aici, se creeaza oamenilor sentimente de vinovatie la fiecare pas. Este judecat si aratat cu degetul, omul daca traieste asa cum poate.
De aici intrebari ca aceea de pe celalalt fir, sau de pe fire legate de post in general.
Si eu sunt pentru o viata curata intru credinta, dar la modul rational, omenesc.
Si mai cred ca a nostra credinta trebuie sa fie in El si voia Sa si nu in legi facute de oameni.
|
Mare atenție dragă Sofia la acest așa zis "rațional omenesc", limitat, ingust și de multe ori înșelător. Mă surprinde atitudinea ta din ce în ce mai apropiată de cei ce s-au separat de Biserica Ortodoxă. Acest așa zis liberalism al tău , nu duce spre nimic bun într un final. Eu atâta am avut de spus pe această temă, la acest topic, nu mai intervin, lăsându-te pe tine să cugeți "liber"așa cum îți dorești . Toate cele bune și mai ales cu folos ție !