Citat:
În prealabil postat de costel
Avem si noi Mihai abateri in executia unor icoane. Nu mai vorbec de faptul ca sunt pictori care nu mai postesc, care nu mai respecta Erminiile. Eu chiar m-as bucura daca ar exista in cadrul fiecarei Arhiepiscopii o comisie care sa dea aprobare pentru pictarea unei biserici si chiar sa urmareasca modul in care se executa aceasta. La noi e bucurie ca am gasit un pictor mai ieftin, dar cand ne uitam la rezultat, ne ia durerea de cap.
|
Bine spus, Costel.
Imi pare mai importanta
vindecarea neputintelor proprii decat aratarea cu degetul a caderii altora.
Este dureros cum totul merge in jos, totul cade, totul se strica. Icoanele si frescele din manastirile din Moldova, din Valcea, din Sfantul Munte Athos, din Serbia si din vechile manastiri rusesti sunt inegalabile. Ma doare inima ca nu pot plange cand vad Manastirea Humor sau Biserica Arbore. Acelea au fost facute tot de oameni, insa erau oameni sfinti, oameni cu rugaciune.
Aceleasi unelte, aceleasi vopsele naturale, aceleasi maini, aceiasi ochi, dar alta inima, alt duh.
Ce ne este noua de ale catolicilor?! Pot sa faca ce vor ei.
Noi sa avem grija de noi, caci uitandu'ne la altii, nu mai avem timp sa ne vedem caderile noastre.
Iar de nu le mai vedem, oare cum le vom putea vindeca ?!