View Single Post
Vechi 29.08.2009, 14:24:43
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Depinde de fiecare, zic eu, depinde de relatia ta cu parintele duhovnic. spre exemplu, mie nu imi pune intrebari, ma lasa sa ii spun eu ce consider, nu se baga cu forta in sufletul meu. Trebuie sa marturisesc ca la inceput nu i-am spus prea multe, dar pe masura ce timpul trecea, am capatat din ce in ce mai multa incredere in el si i-am spus mult mai multe. Duhovnicul iti da sfaturi, nu iti pune pistolul la tampla sa faci cum spune el. De aceea avem liber arbitru. Poti alege sa ii urmezi sfatul sau sa nu, insa stim unde duce neascultarea... Trebuie sa trecem si prin aceasta experienta... Eu la inceput nu prea mi-am ascultat duhovnicul intocmai, insa pe parcurs lucrurile s-au mai schimbat. De exemplu, nu mi-am ascultat parintele cand mi-a spus sa imi termin mai repede lucrarea de licenta, pentru ca ma gandeam ca eu imi cunosc mai bine ritmul de munca, insa de abia am reusit sa o termin, la limita. L-am sunat dupa sustinere si l-am rugat sa se roage pentru mine si am luat zece. Daca l-as fi ascultat, as fi fost scutita de mult stres. E un exemplu banal, stiu, si poate vei spune ca o licenta nu e chiar o problema existentiala. De obicei, hotararile in cazul unor probleme existentiale se iau cu mult post si cu multa rugaciune in prealabil, se cheama ajutorul lui Dumnezeu... Acum depinde foarte mult si de duhovnici. E bine sa iti alegi unul pe masura ta, cred eu. Oricum, raspunsul la aceste intrebari nu cred ca se gaseste pe forum, ci il vei primi atunci cand vei fi pusa in toate aceste situatii enuntate de tine. Insa stii cum este, "Bate si ti se va deschide!" Absolut nimic nu este intamplator si orice intrebare isi gaseste raspuns, insa la vremea cuvenita. Sa ne ajute Dumnezeu pe toti cu duhovnici buni!
Reply With Quote