Subiect: Mediocritatea
View Single Post
Vechi 28.08.2009, 10:47:09
luchian
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de OmuBun Vezi mesajul
Sa de Dumnezeu sa ma insel eu! Ca sa alegi trebuie sa fii capabil sa intelegi lucid valoarea, cel putin cea recunoscuta de marea masa in care-ti traiesti veacul. Mediocrul nu cred ca e capabil de asa ceva si nu neaparat din comoditate, ci fiindca atata il duce mintea.
Si cum se impaca trandavia cu dorinta de a impaca cele doua parti? O vorba din batrani spune; "Nu te pune cu prostu', ca are mintea odihnita!" N-am vazut perseverenta si incapatanare mai mare ca a ignorantului, dar asta numai fiindca el nu stie (nici n-ar avea cum!!) ca e ignorant. Paradoxul consta in faptul ca se crede extrem de destept in mediocritatea lui...
Valoarea nu inseamna "spirit de turma". Ca sa descoperi "valoarea" trebuie sa o cauti neincetat si nu se descopera dupa inteligenta , ci dupa ravna. Deci daca esti o persoana comoda , nu cauti nimic si toata viata te multumesti cu ce-ti da turma sa rumegi.

Trandavia te opreste sa intrii in lupta, pantru ca intre Hristos si diavol nu exista cale de mijloc.

Vorba din batrani cred ca este : "Sa nu stai in fata prostului si in spatele magarului" .

Cred ca trebuie sa te pui si cu "prostii" ca altfel lasati de capul lor ajung sa se creada mari intelepti si invincibili - vezi modelul politicianului actual.

Eu sper ca din ecuatie sunt exclusi oamenii care au intr-adevar probleme de dezvoltare a inteligentei, acestia sunt intr-o proportie asa de mica incat nu reprezinta o amenintare si in majoritate sunt niste oameni foarte blanzi.
Reply With Quote