Subiect: Bătrânii
View Single Post
Vechi 26.08.2009, 01:58:44
LapetiteMoc LapetiteMoc is offline
Banned

Data înregistrării: 04.05.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de monica.miholca Vezi mesajul
In Franta stiu ca sunt foarte "la moda" azilele de batrani, sau mai elegant spus, maisons de retraite. Am vizitat unul din aceste azile, dintre cele mai modeste, de stat. Mi s-a parut ingrozitor, batranii aveau o privire atat de trista, de neajutorata. Cei mai multi dintre ei in scaune cu rotile, sau dementi, bolnavi de alzeimer sau parkinson...
Am asistat si eu la o scena oribila, dupa parerea mea. Faceam stagiu intr-o sectie si au venit doi batrani, sotul bolnav de alzheimer, adus de sotia lui. eram in incapere eu, medicul care il consulta si cei doi soti; la sfarsitul consultului, medicul incearca sa o convinga pe doamna ca cel mai bine ar fi sa isi duca sotul la azil, ca sa aiba si ea o viata a ei...iar doamna vadit multumita il aproba. pacientul asculta. cand am ramas singura cu el, a inceput sa planga si sa ma intrebe ca sotia vrea sa il paraseasca, nu-i asa?
Ohhh, din pacate aici batranii au o teama cumplita de ceea ce se numeste "maison de retraite", iar sotii (sotiile) sunt foarte incantati de "sfatul medicului". O realitate trista, dureroasa pentru cei ajunsi in situatii limita.

PS: Monica, nu stiu daca ai vazut cand am postat la "stiri ..." ca in Franta se cauta medici generalisti romani pentru mediul rural. Daca te intereseaza...

Last edited by LapetiteMoc; 26.08.2009 at 02:08:17.
Reply With Quote