Subiect: Bătrânii
View Single Post
Vechi 25.08.2009, 22:12:02
dorinastoica14
Guest

Implicit

Bătrânețea nu este frumoasă.Nici pentru cei care sunt în această stare și nici pentru acei care au bătrâni cărora le poartă de grijă.
Trăind lângă un bătrân este ca și cum te-i vedea pe tine într-o oglindă iar ceea ce vezi nu-ți place.
Mă uit în jur.A murit unul din cei doi.A rămas celălalt.Nici nu s-a răcit bine și încep certurile pentru bruma de avere sau marea avere pe care au strâns-o cu sudoarea frunții.Se împiedică de cel care încă mai trăiește.Unii sunt amabili dar puțini.Sentimente?? Poate puțină compasiune.
Iată un exemplu.Bătrâna are 9o de ani.I-a făcut fiului acte.Stă singură.Are pensie rezonabilă dar nu mai are voie să-și gestioneze banii căci este senilă.În timp ce ea așteaptă poștașul fiul i-o ia înainte, ia el banii.Îi aduce demâncare dar o închide cu lacătul ca să nu plece de acasă.
Își petrece serile cu câinii maidanezi cărora le povestește din viața ei...
Ceva mai încolo stau într-o casă părăsită doi bătrâni cu fiul lor.Au fost funcționari dar nu mai au nimic.Ca să-și scape fiul de închisoare au vândut tot,apartament,mobilă,mașină.El are cancer și bea mereu .Fiul bea și îi bate.Biata bătrănă...Merge pe la porți si spune la toată lumea ce viață are la cei 80 de ani...
Mai sunt câteva bătrâne oarbe(printre ele și a mea),deprimați căci asemenea pruncilor depind de cei din jurul lor.
Când începe luna începe maratonul pentru medicamente gratuite,ore și zile petrcute pe la medic,și în căutarea medicamentelor.
Și teama alimentată de mass-media că într-o zi nu vor mai primi aceste medicamente sau nu vor mai fi bani pentru plata pensiilor.
Și câte nu ar mai fi de spus...

Nu știu cum o fi în alte țări dar, a fi bătrân în România este cumplit.
Totuși e bine că alegeri sunt destul de des.Atunci guvernanții se mai gândesc și la bătrâni căci au nevoie de votul lor.Mai primesc câte un mic(acei care se mai mișcă)câte o sticlă de ulei sau de făină...
Reply With Quote