View Single Post
Vechi 25.08.2009, 10:57:06
veveritza
Guest

Implicit

[quote=tricesimusquintus;161891]Mie personal mi se pare nepotrivita si ipocrita o lauda a faptelor personale si denominationale. Prefer sa ma laud doar cu doctrina curata si nealterata de imixtiunile filosofiei si practicii pagane, si asta nu pentru ca e adventista ci pentru ca e doctrina biblica promovata de Iisus si apostoli.

Bineinteles credem in Invierea Lui si ne bucuram de ea nu doar o data pe an, ci zilnic si aceasta nu doar teoretic, ci prin experimentarea bucuriei mantuirii oferite de El.

Nu stiu de ce vorbiti asa, pentru ca avem o istorie comuna: apostolii si primii crestini cu nenumaratele exemple de vieti de martiri... Exista desigur si martiri moderni, nu neaparat contemporani pentru ca din fericire (in tara noastra) e democratie, atata cata este. Si nu cred ca ar fi benefic sa mentionez cine i-a martirizat pe unii din pionierii adventismului in Romania, asa ca prefer sa trec sub tacere acest lucru.

Se poate, iar acestea nu sunt desprinse din mucede file de foste vieti de sfinti, ci din ceea ce vedem in jurul nostru zilnic in biserica si poate chiar in nevrednicele noastre vieti - Domnul sa fie marit!

O sa vi se para poate o incumetare ca va spun acuma, insa in aceeasi masura (daca nu mai mare) ni-i putem revendica pe toti apostolii Domnului. Acestia au fost adventisti (pentru ca erau ferventi asteptatori ai celei de-a doua veniri a lui Hristos, pana la moarte) de ziua a saptea (pentru ca au pastrat ca zi de odihna, si de cult sambata-ziua a saptea).

Prejudecata asta cu "Biblia modificata" a fost inventata de persoane interesate si a functionat pe vremuri, astazi insa oricine poate verifica, ba mai mult o poate confrunta cu originalul ebraic sau grec. Cred insa ca ar putea fi defavorabila aceasta cercetare, din aceasta cauza actioneaza in continuare prejudecata...

Raspunsuri incoerente, partiale si unele total pe langa intrebari
De Inviere ne bucuram si noi tot zilnic, dar LUMINA SFANTA o primim DOAR noi ortodocsii;un semn clar ca suntem iubiti si ca suntem pe drumul cel bun

Se poate, iar acestea nu sunt desprinse din mucede file de foste vieti de sfinti, ci din ceea ce vedem in jurul nostru zilnic in biserica si poate chiar in nevrednicele noastre vieti - Domnul sa fie marit!

Ma asteptam la mai multa maturitate din partea dvs si clar se vede ca dati cu stangu' in dreptu', spuneti "mucede vieti de sfinti" iar aici intra si Sfintii Apostoli, pentru ca apoi sa afirmati
"ni-i putem revendica pe toti apostolii Domnului"
pai cum vine asta, ii revendicati asa mucegaiti cum sunt? ce nevoie mai aveti daca va bazati pe ce vedeti zilnic in biserica si viata domniilor voastre?
E un fel de rasu- plansu in ceea ce ati spus, rasu pentru contradictiile si incercarea de a "fenta" raspunsurile la intrebari iar cel mai grav- plansu, pentru ca v-ati vandut sufletul pentru un blid de linte.
Si aici chiar inchei dialogul cu dvs., discutia "constructiva" pe care ati dorit-o, risca sa se transforme intr-un fel de comedie si nu asta este scopul acestui forum, crestin ortodox de altfel.