Eu cred ca tocmai,din contra, atitudinea noastra ar trebui sa nu fie dependenta de nimic : batrinii sunt batrini. Este adevarat ca nu-i plingem pe cei integrati in familiile lor ,cu pensii mari si f. mari ci pe cei aflati in nevoi,de orice fel.Sunt multe tragedii care se intimpla cu ei fara ca noi cei multi sa cunoastem sau si mai mult sa traim drama lor ,ca parinti ai nostrii.
Iata un exemplu magistral care arata diferenta dintre ortodoxie si restul lumii. Dintre dorinta si interesul bisericii catolice si a celor f. multe protestante si neopr.de a fi umanitare si utilitare in continutul lor incercind astfel sa inlocuiasca dragostea crestina pe care au porunca sa o invete dar pe care au pierdut-o,o data cu duhul sfint ,abia amintindusi-o in substanta ei. Rostul unei biserici nu este sa preia sarcinile publice ale societatii ca sa para cumsecade si ca chipurile se preocupa de enoriasii ei ci sa invete(printre multe altele)dragostea in Hristos Dumnezeu si iubirea aproapelui.Este posibil insa ca prin secularizarea accentuata a BOR si aceasta sa caute sa-si devieze interesul(slujirea)spre lucruri care nu-i sunt proprii.
Dupa cum a evoluat societatea si biserica in ultimii 20 de ani nu este de mirare ca respectul,devotamentul si grija pt. batrini arata asa cum arata astazi.
Citi dintre noi pot spune sincer ca periodic(lunar,trimestrial,semestrial,anual)au facut ceva pt. batrini sau pt. copii strazii,orice : sa doneze bani, sa faca munca voluntara in azile, sa doneze imbracaminte,hrana,medicamente, sa presteze ingrijiri medico-sociale paleative sau orice cu caracterul de ,,ajutor". Desi nu sunt profet ,sa stiu apriori,am totusi o doza mare de scepticism. Iar tineretul prezent pe care noi ,adultii topicisti de astazi,il crestem nu pare(cel putin la prima vedere)sa fie mai iubitor de aproapele. Dumnezeu stie ce vremuri vom ajunge !
Last edited by zaharia_2009; 24.08.2009 at 23:11:23.
|