Citat:
În prealabil postat de veveritza
Si eu ma asteptam la ceva raspunsuri la o intrebare pe care am pus-o de mai multe ori: voi ce aveti in cultul vostru in afara de vorbe ?
|
Mie personal mi se pare nepotrivita si ipocrita o lauda a faptelor personale si denominationale. Prefer sa ma laud doar cu doctrina curata si nealterata de imixtiunile filosofiei si practicii pagane, si asta nu pentru ca e adventista ci pentru ca e doctrina biblica promovata de Iisus si apostoli.
Citat:
Credeti in Invierea Domnului? cum aratati aceasta? Va bucurati de Lumina Invierii pe care noi o primim in fiecare an?
|
Bineinteles credem in Invierea Lui si ne bucuram de ea nu doar o data pe an, ci zilnic si aceasta nu doar teoretic, ci prin experimentarea bucuriei mantuirii oferite de El.
Citat:
Enumera cativa din martirii, sfintii , mucenicii vostri
Care sunt prietenii lui Dumnezeu de-a lungul veacurilor, pana in ziua de astazi?in cultul dvs. bineinteles
|
Nu stiu de ce vorbiti asa, pentru ca avem o istorie comuna: apostolii si primii crestini cu nenumaratele exemple de vieti de martiri... Exista desigur si martiri moderni, nu neaparat contemporani pentru ca din fericire (in tara noastra) e democratie, atata cata este. Si nu cred ca ar fi benefic sa mentionez cine i-a martirizat pe unii din pionierii adventismului in Romania, asa ca prefer sa trec sub tacere acest lucru.
Citat:
Fapte, exemple, intamplari ....ceva care sa ateste ca ceea ce sustineti e adevarat, se poate?
|
Se poate, iar acestea nu sunt desprinse din mucede file de foste vieti de sfinti, ci din ceea ce vedem in jurul nostru zilnic in biserica si poate chiar in nevrednicele noastre vieti - Domnul sa fie marit!
Citat:
Din vremea Apostolilor si pana in zilele noastre,cu ce v-ati intarit in credinta, care au fost oamenii (la noi sfinti) care au dus mai departe, din generatie in generatie, aceasta flacara a iubirii de Dumnezeu, a trairii in Hristos? ceva exemple cu vieti de sfinti adventisti?
|
O sa vi se para poate o incumetare ca va spun acuma, insa in aceeasi masura (daca nu mai mare) ni-i putem revendica pe toti apostolii Domnului. Acestia au fost
adventisti (pentru ca erau ferventi asteptatori ai celei de-a doua veniri a lui Hristos, pana la moarte)
de ziua a saptea (pentru ca au pastrat ca zi de odihna, si de cult sambata-ziua a saptea).
Citat:
texte biblice in sprijinul teoriilor am, ca doar nu le inventez eu acum si nici nu vorbesc de la mine, (nu m-a inzestrat Domnul cu atatia talanti)
|
Atunci folositi-le fara retinere, v-ar intari credinta si a dvs. si ne-ar lumina si pe noi astia
ratacitii si ereticii sectanti.
Citat:
dar ce rost are sa le mai scriu, atata timp cat dvs le aveti modificate sau chiar nu le aveti deloc?
|
Prejudecata asta cu "Biblia modificata" a fost inventata de persoane interesate si a functionat pe vremuri, astazi insa oricine poate verifica, ba mai mult o poate confrunta cu originalul ebraic sau grec. Cred insa ca ar putea fi defavorabila aceasta cercetare, din aceasta cauza actioneaza in continuare prejudecata...
Citat:
Si mai am o ultima intrebare la care as dori un raspuns sincer din partea dvs: mosii si stramosii dvs au facut parte din acelasi cult? adica vreau sa spun, v-ati nascut in acest cult?
|
Pana unde imi cunosc radacinile, toti au fost ortodocsi, eu insumi am fost botezat ortodox, pana sa devin adventist prin proprie convingere.